Ankara Polatlı'da sahipsiz köpeklerin saldırdığı 5 yaşındaki çocuğun tedavisi sürüyor

Ankara'da sahipsiz köpeklerin saldırdığı 5 yaşındaki kızın hastanede tedavisinin sürdüğü açıklandı. Mahalle sakinleri ise çok fazla sahipsiz köpek olduğunu belirterek yetkililerden tedbir almalarını istedi.

Ankara'da Polatlı'da sokakta kardeşi ile oynarken sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayarak yaralanan 5 yaşındaki kızın tedavisine Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde devam ediliyor. Küçük kızın saldırıya uğradığı mahalle sakinleri ise bölgede çok sayıda başıboş köpek olduğunu belirterek yetkililerden tedbir almalarını talep etti.

POLATLI'DA KÖPEKLERİN SALDIRDIĞI KIZIN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 5 yaşındaki Elif Ada Yıldırım yaralandı. Alınan bilgiye göre, Şafak Mahallesi 876. Sokak'ta önceki gün öğle saatlerinde ablası ve arkadaşlarıyla oyun oynayan minik Elif, sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. Saldırı sırasında köpekler tarafından ayağından sürüklenen küçük kızı, o esnada yoldan geçen bir vatandaş kurtardı. Yıldırım, vücudunun çeşitli yerlerinden ısırılması sonucu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Elif, Ankara Bilkent Şehir Hastanesine kaldırıldı. Burada bir süre yoğun bakımda kalan çocuğun tedavisi sürüyor.

Elif Ada'nın babası Cengiz Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızına sahipsiz köpeklerin saldırdığını öğrendiğinde şok olduğunu belirterek, "Hiç aklına gelmiyor insanın. Onu duyunca artık elim ayağım, dizlerimin bağı çözüldü." dedi. Kızının ablasıyla skuter sürdüğü sırada köpeklerin geldiğini, ablanın o sırada oturdukları binanın önüne doğru kaçtığını, hayvanların önlerinde kalan Elif'i tuttuklarını anlatan Yıldırım, "Yere yatırmışlar, sürüklüyorlarmış. Ablası da 'Elif Ada' diye bağırıyormuş. Binadakiler de o bağrışmaya çıkmışlar, herkes köpeğin çocuğu çektiğini görünce bağırmaya başlamış." diye konuştu. Yoldan geçen bir vatandaşın olayı görmesi üzerine koşa koşa gelerek köpeklere taş fırlattığını dile getiren Yıldırım, kızının bu sayede köpeklerden kurtulduğunu ifade etti.

Küçük kızın babası Yıldırım sokakta bulunan başıboş köpeklerin toplatılmasını isterken yaşadıkları sorunun artık her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Mahalle sakinleri de sahipsiz köpeklerden şikayetçi olurken daha öncede köpeklerin başka kişilere saldırdıklarını belirterek köpeklerin toplatılmasını talep ettiler.

Kaynak: Anadolu Ajansı