Ankara Polatlı'da hedef yarım milyon ton soğan üretimi

Türkiye'nin soğan ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Ankara'da vatandaşların sofralarının eksik kalmaması için yoğun bir süreç yaşanıyor. Başkentte bu işin merkezi konumunda olan Polatlı sezonu 500 bin ton üretimle kapatmayı hedefliyor.

Ankara Polatlı'da hedef yarım milyon ton soğan üretimi

Yemek kültürümüzün vazgeçilmezi olan soğan konusunda akıllara gelen ilk yerlerden birisi olan Polatlı'dan piyasaları rahatlatan bir açıklama geldi. Polatlı Soğan Üreticileri Birliği Başkanı İlhami Teke bu yıl bir soğan kıtlığı beklemediklerini belirtti.

"FAZLA ÜRETİMİMİZ OLACAK"

Başkan Teke Polatlı'nın soğan konusunda Türkiye'de tartışılmaz bir yeri olduğuna işaret ederek "Polatlı'mızda bu sene beklediğimiz soğan rekoltemiz 500 bin ton" şeklinde konuştu.
Bazı olumsuz durumlar yaşansa bile ülke genelinde bir soğan sıkıntısı olmayacağını söyleyen Başkan İlhami Teke "Bu noktada ülkemizde ihtiyacımızı karşılayacaktan fazla üretimimiz olacak" dedi.

ÜRETİCİNİN ÜRETTİĞİ TARLADA KALMAMALI

Son günlerde mahsulünün elde kalan vatandaşlar konusunu hatırlatan bir söylemde de bulunan Polatlı Soğan Üreticileri Birliği Başkanı Teke "Ulusal zincir marketlerimizin vicdanlarını dinleyip üreticinin alın terinin karşılığını vererek soğanlarımızı alırlarsa bizim üreticimiz de üretimine devam eder" diye söyledi.

Soğan hasadı şu anda devam ediyor. Soğan onlarca yemekte kullanılmasından dolayı ülkemizde en çok tüketilen sebzeler arasında yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER