Ankara Polatlı'da bulunan evin avlusunda 103 yıllık şehit yatıyor

Sakarya Meydan Muharebesi'nde şehit düşen askerin mezarı 103 yıldır Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Evliyafakı Köyü’nde bulunan evin avlusunda yatıyor.

Ankara Polatlı'da bulunan evin avlusunda 103 yıllık şehit yatıyor

Tarihin en büyük kahramanlık destanları arasında yer alan Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Ankara'da gerçekleştirilen çok sayıda etkinlikle büyük zafer ve kahraman şehitlerimiz saygıyla anılırken şehit düşen bir askerimizin mezarının Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Evliyafakı Köyü’nde bir evin avlusunda olduğu açıklandı.

AZİZ ŞEHİDİMİZİN NAAŞI EVLERİNİN AVLUSUNDA YATIYOR!

Sakarya Meydan Muharebesi’nde 103 yıl önce şehit düşen bir Türk askerinin mezarı, Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Evliyafakı Köyü’nde bir evin avlusunda bulunuyor. Sakarya Meydan Muharebesi zaferinin üzerinden tam 103 yıl geçti.

Türk askerinin kanıyla yazılan destan, 22 gün 22 gece sürdü. Türk ve Yunan askerlerinin karşılıklı çarpışmalarının bir bölümü, Polatlı’nın Evliyafakı köyünde gerçekleşti. Bu köyde 600’e yakın şehit yatarken, bazı evlerin avlularında da şehit mezarları yer alıyor.

Evliyafakı Köyünde evinin avlusunda bir şehit mezarı olan Maksut Kaplan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Babam ve babaannem evin temelini kazarken burada şehit kemikleri bulunmuş. Bir düğme vardı asker olduğuna dair. Temelden çıkarıp bu 2 ila 3 metre ileriye bu gömülü olan yerde mezar yapıldı. Hocayı getirip namazını kılıp buraya gömdüler. Avlumuzda olduğu için gururluyuz. Korkmuyoruz, daha da güvencedeyiz” şeklinde konuştu.

Ankara Polatlı'da bulunan evin avlusunda 103 yıllık şehit yatıyor

Evliyafakı Köyü muhtarı Kemal Karaduman ise açıklamasında köylerinin şehit diyarı olduğunu ve bu nedenle büyük gurur duyduklarını belirterek köylerinde 600'e yakın şehit bulunduğunu söyledi. 2 tane şehitlik bulunan köyde vatandaşlar yetkililerden bu şehitliklere sahip çıkılmasını istediler.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER