Ankara Polatlı'da bozulan arabaya ayakla ittirme çözümü

Trafikte gün içinde çeşitli nedenlerden dolayı arabalarda arızalar meydanda gelebiliyor. Araç geçişinde sıkıntı yaşanmaması adına bozulan otomobili olduğu yerden kaldırmak ayrı bir önem taşıyor.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaşanan bir olay görenlerin yüzünde tebessüm oluştururken aynı zamanda tehlikesi ile tedirgin etti. Edinilen bilgiye göre Cumhuriyet Mahallesinde bozulan bir aracı tamire götürmek isteyen vatandaşlar akıllara gelenden çok farklı bir yöntem izledi.

Trafikte bir otomobil bozulduğunda kurallar tarafından belirtilen doğru adım olay yerine çekici çağırmak olarak ifade ediliyor. Çekici aracı gerekli tedbirleri sağladıktan sonra araç sahibinin götürmek istediği yere bırakıyor.

YARDIM İÇİN CANLARINI TEHLİKEYE ATTILAR

Polatlı'da yaşanan bu olayda ise araç sahibi çekici yerine arkadaşlarını çağırdı. Olay yerine gelen vatandaşlar arkadaşlarına yardımı hayatlarını tehlikeye atarak yaptı.

Bir aracın kaputunun üstüne oturan vatandaşlar bozulan aracı arka tamponundan ayakları ile iterek hareket ettirme yoluna gittiler. Olası bir ters durumda ayaklarından olma tehdidine rağmen bu işlemden vazgeçmeyen vatandaşlar bir şahıs tarafından cep telefonu ile kayıt altına alındılar.

İki arkadaş çevredekilerin şaşkın bakışları ile aracı trafikte götürmeye devam ettiler. Şahısların bu yardımı ne kadar sürdürdüğü ve aracın tamire gitmeyi başarıp başarmadığı merak konusu oldu.

Kaynak: İHA