Ankara Polatlı Haymana Gölbaşı! Saat verildi, hazır olun

Başkent Ankara'nın genelini kapsayan olduğu kadar, belirli yerleri kapsayan uyarılarda veriliyor. Bu kapsamda son gelen açıklamada vatandaşların hazırlıklı olması istendi.

Ankara Polatlı Haymana Gölbaşı! Saat verildi, hazır olun

Son yıllarda normalden çok daha üst seviyelerde seyreden hava durumları Ankara'nın ülke gündemine oturan mağduriyetler yaşamasına neden olmuştu. Uzun bir süre devam eden yağış ve fırtınaların ardından Ankara aşırı sıcaklarla dolu bir döneme geçiş yapmıştı.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ YAĞMUR GELİYOR

Hava sıcaklıkları devam ederken bazı dönemlerde havalarda değişiklikler meydana gelebiliyor. Meteroroloji Genel Müdürlüğü de bu konuda yayınladığı veriler ve yaptığı açıklamalar ile vatandaşların önden hazırlıklı olmasını sağlıyor.

Ankara Polatlı Haymana Gölbaşı! Saat verildi, hazır olun

Bu kapsamda Meteroroloji Genel Müdürlüğü Ankara özelinde tahminlerde bulundu. Yapılan açıklamada Ankara'nın güney ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı verildi. Söz konusu açıklamada yağmur tahminlerinin öğleden sonra saat 12:00 - 18:00 arasında yaşanması beklendiği belirtildi.

Gün içinde Ankara'da olduğu gibi bir çok şehir için uyarı verildi. Meteoroloji yaptığı açıklamada Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Manisa için sarı kod uyarısı yaptı.

ANİDEN BASTIRAN YAĞMURLAR ZOR ANLAR YAŞATIYOR

Hava sıcaklıklarının gün içinde bir anda değişiklik yaşaması sonucu meydana gelen yağmurlar insanları istenmeyen durumlar ile karşı karşıya bırakabiliyor. Bu nedenle insanlardan hava durumlarını güncel olarak takip etmeleri isteniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER