Ankara pahalı bir şehir mi?

''Ankara pahalı mı?'' sorusu kıyasladığınız ile göre değişkenlik göstermekle birlikte genelleyecek olursak Ankara'yı birçok yerinden ele alabiliriz.

Ankara pahalı bir şehir mi?

Başkent Ankara'da yaşamla ilgili birçok konu merak edilmektedir. Ankara'ya yaşamaya gelecek vatandaşlar, okumaya gelecek öğrenciler ya da gezmeye gelecek olan turistler sürekli olarak Ankara'nın yaşanır bir şehir olup olmadığını merak etmektedir. Peki Ankara pahalı bir şehir mi? Ankara'da yaşanır mı?

''Ankara pahalı mı?'' sorusu kıyasladığınız ile göre değişkenlik göstermekle birlikte genelleyecek olursak Ankara'yı birçok yerinden ele alabiliriz. Hem ucuz hem pahalı şeylerin bir arada olduğu Ankara'da tüm imkandan vatandaşlar yer almaktadır.

ANKARA UCUZ MU?

Başkent olması nedeniyle birçok sosyal alan, iş kolu Ankara'da bulunurken mevcut durumlar içerisinde Ankara net şekilde pahalı ya da ucuz diyemeyiz. Son dönemlerde yaşanan ekonomik gelişmelerle birlikte artık ucuz olarak adlandırabildiğimiz yerler kalmazken Ankara'ya maddi olarak bir göz atalım.

Büyükşehir olmasından kaynaklı Ankara kişilere pek çok imkan sağlar. 25 ilçeden oluşan bu büyük şehirde konut fiyatlarına göz atacak olursak her şehirde olduğu gibi Ankara'da da konut fiyatları oldukça artmış durumda. Özellikle de ev sahipleri kira fiyatlarını yüksek tutarken en ucuz ev kirası Ankara'da şu an 8-9 bin TL diyebiliriz. Bu yine de oturmak istediğiniz ilçe ve semte göre değişkenlik gösterir.

ANKARA'DA YAŞANIR MI?

Gelelim ulaşıma. Ulaşım Ankara'da oldukça kolay sağlanmaktadır. Genellikle metro kullanan vatandaşlar aktarma ya da aktarmasız gidecekleri yere kolayca ulaşım sağlayabilirler. Ankara'da toplu taşıma ücreti gelen zammın ardından 15 TL olmuştur.

Alışveriş ve eğlence sektörüne göz atacak olursak yine Ankara'da her telden yer bulmak mümkündür. Çok pahalı lüks mekanların ve mağazaların olduğu Ankara'da uygun fiyatı eğlenebileceğiniz, yerler de mevcuttur. Yine de büyükşehirlere ve turistik yerlere göre değerlendirdiğimizde Ankara İstanbul, Antalya, İzmir gibi illerden daha uygun gelmektedir.

SONRAKİ HABER