Ankara okul saatleri değişti mi? Ankara’da okullar kaçta açılacak?

Türkiye genelinde uyum haftası dışında kalan sınıflar için okullar 9 Eylül Pazartesi günü açılacak. İstanbul’da pazartesi günü trafiğin yoğunlaşmasını engellemek amacıyla okul saatleri 10.00 olarak açıklandı. Peki, Ankara’da okul saatleri değişti mi?

Ankara okul saatleri değişti mi? Ankara’da okullar kaçta açılacak?

Ankaralılar İstanbul’da değişen okul saatleri sonrasında başkent için araştırmaya başladı. İstanbul’da okullar ilk gün için sabah 10.00’da açılacak ve öğleden sonra saat 15.00’te kapanacak. İlk gün olası trafik yoğunluğunu engellemek için bu yönde bir karar alındığı açıklandı.

ANKARA’DA OKUL SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

İstanbul için alınan karar sonrasında gözler Ankara okul saatlerine çevrildi. Ancak Ankara için henüz bu yönde bir karar alınmadı. Ankara’da okullar normal belirtilen saatte açılacak. Öte yandan 9 Eylül Pazartesi gününe kadar Ankara Valiliği’nden de benzer bir karar açıklanabileceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği, az önce yaptığı açıklamasında, şunları söyledi:

“2024 - 2025 Eğitim öğretim yılı, 09.09.2024 Pazartesi günü başlayacak. İstanbul'da resmi ve özel okullarımızda 2 bin 685 öğrencimiz eğitim öğretime başlayacak olup bu öğrencilerimizden 715 bin 835'i ilk kez yeni okullarında eğitim-öğretime başlayacaklardır.

Okulların açılmasıyla birlikte 16 bini aşkın öğrenci servisi trafiğe çıkacaktır. Servis araçları ve velilerimizin ilk günlerde yaratacağı sirkülasyonun, şehir trafiğinde yoğunluk yaşanmasına sebep olacağı değerlendirilmektedir.

Bu nedenle İstanbul'daki tüm okullarda okulların açılacağı 09.09.2024 Pazartesi günü eğitim öğretimin 10.00 ile 15.00 saatleri arasında yapılmasına karar verilmiştir

ANKARA’DA OKULLAR KAÇTA AÇILACAK?

Ankara’da okullar normal saatinde açılmaya devam edecek. Ancak başkentte pazartesi günü olası trafiğin oluşmasını engellemek için benzer bir karar alınabilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER