Ankara Nallıhan'da lavanta bahçesinde hasat şenliği yapıldı

Ankara Nallıhan'da lavanta bahçesinde hasat şenliği gerçekleştirildi. Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör, lavanta üretiminin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Ankara Nallıhan'da lavanta bahçesinde hasat şenliği yapıldı

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde lavanta bahçesinde hasat şenliği yapıldı. İlçedeki lavanta üretimi ise çiftçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde lavanta bahçesinde hasat şenliği düzenlendi. Yukarı Bağdere Mahallesi'nde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Nallıhan Belediyesinin katkılarıyla lavanta hasat şenliği yapıldı.

"MANSUR YAVAŞ'IN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ"

Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör, Nallıhan ilçesinde 4 yıl önce başlatılan lavanta üretiminin birçok köyde çiftçiler tarafından ilgi gördüğünü ifade etti. Lavanta yetiştiriciliğine ilginin günden güne arttığı Nallıhan'da oluşturulan lavanta bahçeleri, çiftçinin alternatif ürünü oldu. Nallıhan’da ilçe ekonomisine katkı sağlamak ve ürün çeşitliliğini arttırmak için yaygınlaşan lavanta bahçeleri, çiftçilere de yeni gelir kaynağı oluyor.

Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın lavanta fidesi desteklerinin çok önemli olduğunu belirtti.

Ankara Nallıhan'da lavanta bahçesinde hasat şenliği yapıldı

Ertunç Güngör, ilerleyen dönemde lavanta yağı çıkartılması ve satışı için çiftçiye destek vereceklerini de sözlerine ekledi. Ankara'nın Nallıhan ilçesinde lavanta bahçesinde gerçekleştirilen hasat şenliği etkinliğine Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Aylin Yaman, partililer ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Çiftçilerin de gelir kaynağı olan lavanta bahçesi, görsel şölen sunarak görenleri kendine hayran bırakıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER