Ankara, millilerin Çeyrek final başarısını sokaklarda kutladı

Türkiye'nin EURO 2024 Avrupa Şampiyonasındaki başarısı milyonları sevince boğdu. Maçın son düdüğü ile birlikte sokaklara dökülen vatandaşlar geç saatlere kadar kutlamalara devam etti.

A Milli Futbol Takımımız EURO 2008'den sonra bir Avrupa Şampiyonasında daha adından söz ettirmeyi başardı. EURO 2008'de yarı final turuna kadar yükselen milliler ardından katıldığı 2016 ve 2020 turnuvalarında gruptan çıkamamıştı.

BAŞKENTTE UNUTULMAZ GECE

EURO 2024'e büyük beklentilerin olduğu bir kadro ile giden Bizim çocuklar beklentileri boşa çıkarmadı. Son olarak çeyrek finale yükselen milliler ülkeye büyük bir sevinç yaşattı.

Kutlamaların adreslerinden birisi de başkent Ankara oldu. Şehrin farklı noktalarında kurulan dev ekranlarda vatandaşlar maçı büyük bir heyecanla takip etti. Maçın son düdüğü ile berber maçı dışarda izleyen ve evlerinde takip eden Ankaralılar soluğu cadde ve sokaklarda aldı.

MİLLİ HEYECAN SOKAKLARDA YAŞANDI

Hep birlikte omuz omuza bu coşkuyu yaşayan Başkent halkı arabalarla konvoy yaparak ve şarkılar söyleyerek bu mutluluğa ortak oldu. Yıllar sonrasında gelen bir sportif başarı vatandaşların stresten uzak bir arada olmasını sağladı.

Gece boyu devam eden kutlamaların ardından gözler Çeyrek finaldeki Hollanda maçına çevrildi. Milyonlarca vatandaşta Cumartesi günü oynanacak mücadeleyi sabırsızlıkla beklemeye başladı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER