Ankara milli takıma ev sahipliği yapacak yeni 19 Mayıs Stadyumunu bekliyor

Başkentin ve Türk futbolunun iki köklü kulübü olan Ankaragücü ve Gençlerbirliği'ne yıllarca ev sahipliği yapan 19 Mayıs Stadyumunun yıkılmasının üzerinden 6 yıl geçti. Aynı yere yapılan yeni stadyumun yapımı ise halen devam ediyor.

Ankara yeni 19 Mayıs Stadyumunu bekliyor

Türk futbolu 2018 yılında sembol bir yapısına elveda demişti. Kapılarını 1936 yılında açan Ankara 19 Mayıs Stadyumu 82. yaşına girmesine az bir zaman kala yıkılarak tarihe karışmıştı. A Milli Takımın maçlarına en çok ev sahipliği yapan 3. stadyum olan 19 Mayıs Stadyumu tehlikeli olduğu gerekçesi ile yıkılmıştı.

4 yıl boyunca belirsizliğini koruyan ve boş bir durumda duran araziye 2022 yılında yeni bir stadyum yapılması için ilk kazık vurulmuştu.

AÇILMADAN ORGANİZASYONU KAPTI

İnşaatı güncel olarak devam eden stadyuma iki önemli organizasyon düzenleme gibi önemli bir misyon verildi. Stadyumun inşaatının tamamlanması durumunda 2027 UEFA Avrupa Konferans ligi finalinin Ankara'da oynanması bekleniyor. Ayrıca yeni 19 Mayıs Stadyumu Türkiye'nin İtalya ile düzenleyeceği EURO 2032'nin oynanacağı stadyumlar arasında yer alıyor.

Ankara milli takıma ev sahipliği yapacak yeni 19 Mayıs Stadyumunu bekliyor

A Milli Futbol Takımının iç saha maçlarını oynayacağı ve koltuklarının kırmızı beyaz olacağı ifade edilen stadyum ile ilgili bu konuda tartışmalar sürüyor. MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği taraftarları stadyum koltuklarının kendi takım renklerine göre boyanmasını istiyor.

KOLTUK RENGİ BELİRSİZLİĞİ

Büyük ölçüde tamamlanan ve önümüzdeki yıllarda açılması beklenen stadyumun şehre önemli bir marka değeri katması bekleniyor. Konumu ve şehirde büyük kapasiteli bir stadyum olmaması bu alanın yapılmasında büyük rol oynuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER