Ankara merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonunda 8 kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yeni haftanın ilk operasyon haberini sabah saatlerinde verdi. Kalkan-22 adı verilen operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Ankara merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonunda 8 kişi tutuklandı

ANKARA - (İHA) Türkiye'nin yasa dışı faaliyetlere karşı yurt içi ve yurt dışında çalışmaları sürüyor. Devam eden operasyonda çok sayıda gözaltı ve tutuklama işlemi gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda yurt genelinde toplam 14 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu düzenlendiği duyuruldu. Söz konusu operasyonun detaylarını veren isim İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya oldu. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden 14 ilde Kalkan-22 adını verdikleri bir operasyon gerçekleştirdiklerini ve bu operasyonlarda 40 kişinin yakalandığını söyledi.

Ankara merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonunda 8 kişi tutuklandı

ANKARA AYAĞININ DETAYLARI BELLİ OLDU

Gerçekleştirilen operasyonun Ankara kısmında nelerin gerçekleştiği açıklama metninin devamında ifade edildi. Bakan Yerlikaya Kalkan 22 çerçevesinde Ankara merkezli 8 şehirde operasyon düzenlendiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gelişmeleri “Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’ da Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda; 8 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı, 8’i de tutuklandı” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaşımının sonunda kurum olarak bu tarz faaliyetlere karşı karalılığını yineledi. Bakan Yerlikaya sözlerini operasyona katılan personelleri kutlayarak sonlandırdı.

SONRAKİ HABER