Ankara merkezli 29 ilde Sibergöz 49 Operasyonu! 110 kişi yakalandı!

Türkiye genelinde sıklıkla devam eden dev operasyonlar artarak devam ediyor. Farklı kategorilerde ayrılan birimler farklı şehirlerdeki emniyet ekipleri ile koordine halinde suçluları bulundukları yerde yakalıyor.

Ankara merkezli 29 ilde Sibergöz 49 Operasyonu! 110 kişi yakalandı!

Günümüzde sosyal hayatta olduğu kadar da dijital hayatta da pek çok suç işleniyor. Sanal ortamda gerçek dünyadan kolay bir şekilde gizlenen suçlular insanları mağdur ettikten sonra izlerini kaybettiriyor.

Suçluların hızlıca tespit edilip adalete teslim edilmesi adına çalışmalarını yürüten Emniyet Genel Müdürlüğü Sibergöz operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonu detaylandırarak anlattı.

DEV İŞLEM HACMİ

Bakanın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Ankara, Samsun, Sakarya ve Diyarbakır merkezli 29 ilde SİBERGÖZ-49” operasyonları düzenlendi. “SİBERGÖZ-49” operasyonlarında; hesaplarında 3️ Milyar 750 Milyon TL işlem hacmi bulunan 110 şüpheli yakalandı" denildi.

Ankara merkezli 29 ilde Sibergöz 49 Operasyonu! 110 kişi yakalandı!

Ankara merkezli 29 ilde Sibergöz 49 Operasyonu! 110 kişi yakalandı! - Resim : 2

Söz konusu şüphelilerin Nitelikli Dolandırıcılık, Nitelikli Hırsızlık ve Çevrim içi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi suçlarından dolayı gözaltına alındıkları belirtildi. Yurt genelinde yakalanan şahıslar gerekli işlemlerinin tamamlanması için emniyete götürüldü.

DİJİTAL DÜNYADA GÜVENLİK ORTAM HEDEFİ

Çocukların istismar edilmesi ve insanların farklı yöntemlerle dolandırılmasına müsade etmeyen birimlerinin yeni sibergöz operasyonları düzenlemesi bekleniyor. Farklı suçlara yönelik farklı şekilde adlandırılan operasyonlarda aynı şekilde devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER