Ankara Mamak'ta yol ortasında yaşanan araba yangını korkuttu

Son günlerde başkent Ankara'da sıklıkla yaşanan ani bir şekilde otomobil yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Seyir halindeyken alev alan araç olayı uzaktan izleyen vatandaşlar tarafından an be an kaydedildi.

Türkiye'nin farklı noktalarından peş peşe gelen araç ve arazi yangınları ilerleyen günler için akıllarda soru işareti oluşturuyor. Can ve mal kaybının yaşandığı yangınlar ile ilgili diğer yaz aylarında kötü senaryoların gerçekleşmesinden endişe ediliyor.

Ankara'da sık sık yangınların yaşandığı bir yer olmuş, çeşitli yerlerde yaşanan yangınlar vatandaşların maddi olarak zarar görmesine yol açmıştı. Konu ile ilgili olarak Mamak ilçesinden yeni bir yangın haberi daha geldi.

GÜNDÜZ GÖZÜNE ARABA ALEV ALDI

Yangının meydana gelme nedeninin ise bir otomobilin bir anda alev alması olduğu öğrenildi. Mamak'ta binaların arasında seyir halinde giden bir otomobil bir anda alev almaya başladı. Dumanın çıkması ile olayın ne olduğunu öğrenmeye çalışan vatandaşlar alevlere teslim olan aracı görünce neye uğradıklarını şaşırdı.

Direk olarak telefonlarına sarılan görgü tanıkları itfaiye ekiplerine yangını söndürmeleri için çağrıda bulundu. Yol ortasında bir alev topu şeklinde görülen otomobil yangını kontrollü bir şekilde söndürüldü.

ARABALARIN KONTROLLERİ TAM OLMALI

Aşırı sıcakların uzun bir süre daha devam edecek olmasından dolayı araç sahiplerinin dikkatli olması önem arz ediyor. Yola çıkmadan önce araba kontrollerini yapması gereken vatandaşlar, bu durumu ihmal etmeleri dahilinde istenmeyen durumlar ile karşı karşıya kalabiliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER