Ankara Mamak'ta yaşanan doğal gaz patlamasına ilişkin ABB'den açıklama! Hemşehrilerimizin yanında olacağız

Ankara'nın Mamak ilçesinde meydana gelen doğal gaz patlamasına ilişkin yetkililerden açıklama gelmeye devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden de konuya ilişkin açıklama geldi.

Ankara Mamak'ta yaşanan doğal gaz patlamasına ilişkin ABB'den açıklama! Hemşehrilerimizin yanında olacağız

Ankara'nın Mamak ilçesinde sabah saat 07.10 sıralarında bir patlama meydana geldi. Mamak'ın Küçük Kayaş Mahallesi'nde 6 katlı bir binanın giriş katında yaşanan patlamanın doğal gaz patlaması olduğu öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamada F. K. adlı 68 yaşındaki kadının hayatını kaybettiği aktarıldı.

Mamak'ın Küçük Kayaş Mahallesi 1856 Sokak'taki bir apartmanda meydana gelen patlama nedeniyle çevredeki binalarda hasar oluşurken dairelerde yaşayanlar da tahliye edildi. İtfaiye, doğal gaz ve polis ekipleri olayın ardından binadaki incelemelerini sürdürüyor. Konuyla ilgili Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'den açıklama geldi.

ekran-goruntusu-2023-09-29-084432-001.png

ANKARA VALİLİĞİ: ''1 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETMİŞTİR''

Ankara Valiliği, patlamaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ''Mamak Küçük Kayaş Mahallesi'ndeki 6 katlı bir binanın giriş katında meydana gelen ve ilk bilgilere göre doğalgaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama sonucu 1 vatandaşımız vefat etmiştir.'' ifadelerine yer verdi. Ankara Valiliği tarafından patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu, 1 kişinin hayatını kaybettiği ve konuyla ilgili gerekli teknik, yasal incelemelerin sürdürüldüğü bildirildi.

ekran-goruntusu-2023-09-29-083415-001.png

MAMAK BELEDİYE BAŞKANI KÖSE: ''BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN''

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise kişisel Twitter (X) hesabında da bir açıklamaya yer verdi. Başkan Köşe, ''Küçük Kayaş Mahallemizde
Doğalgaz patlaması sonucunda bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Başımız sağolsun. Güvenlik tedbirleri alındı. Başka yaralı yok. Büyük geçmiş olsun.'' ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-09-29-083920-001.png

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: ''ZARAR GÖREN TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ''

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) resmi sosyal medya hesabı Twitter (X) hesabı üzerinden yapılan açıklamada ise ''Mamak Küçük Kayaş Mahallesi’ndeki doğalgaz patlaması nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı diliyoruz.'' denildi.

ekran-goruntusu-2023-09-29-102357.png

Patlamada zarar gören vatandaşlara da destek olunacağı kaydedilirken ABB tarafından yapılan açıklamada ''Ekiplerimiz olay bölgesinde hasar tespit çalışmaları yapmakta olup patlama nedeniyle zarar gören tüm hemşehrilerimizin yanında olacağız.'' ifadelerine yer verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER