Ankara Mamak’ta tarihi eser kaçaklığı operasyonu

Ankara’nın Mamak ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı operasyonu düzenlendi. Düzenlenen operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Ankara Mamak’ta tarihi eser kaçaklığı operasyonu

Olay Ankara’nın Mamak ilçesinde meydana geldi. Osmanlı, Selçuklu, Roma ve Bizans dönemine ait pek çok tarihi eser kaçak yollarla yurt dışına kaçırılmadan ele geçirildi.

Ekiplerin düzenlemiş olduğu operasyon neticesinde Osmanlı dönemine ait 33, Selçuk dönemine ait 7 sikke ele geçirildi. Ekipler kaçırılmaya çalışılan eserlere el koydu.

ÇOK SAYIDA ESER ELE GEÇİRLİDİ

Ankara'nın Mamak ilçesinde düzenlenen operasyonda yurt dışına kaçırılmaya çalışılan çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Operasyonda Osmanlı dönemine ait 33 sikke, Selçuklu dönemine ait 7 sikke, Roma dönemine ait 5 sikke, Bizans dönemine ait sikke, milattan önceki dönemlere ait 2 hayvan fosili, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait 6 obje ele geçirildi.

AĞIRLIKLI OLARAK OSMANLI DÖNEMİ ESERLERİ MEVCUT

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyon kapsamında kaçak yollarla Mamak’tan yurt dışına kaçırılmaya çalışılan pek çok eser ele geçirildi. Tarihi eserlerin ağırlıklı olarak Osmanlı dönemine ait olduğu öğrenildi. Bunların yanı sıra milattan önceki dönemlere ait 2 hayvan fosili de kaçırılmaya çalışılan eserlerin arasında olduğu öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER