Ankara Mamak'ta Güvercin kurtarma operasyonu!

Gün içinde insanlar olduğu gibi diğer canlılarda zor durumlarla baş başa kalabiliyor. Bu noktada duyarlı vatandaşlar ve görevli personeller gerçekleştirdikleri müdahaleler ile hayvanlara yardımcı oluyor.

Ankara Mamak'ta Güvercin kurtarma operasyonu!

Mahsur kaldıkları yerden ya da kendilerine engel olan bir şeye takılmalarından kurtarılmaları adına canlılar için yapılan operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Ankara'nın Mamak ilçesinde edinilen bilgiye göre bir güvercin sıkıştığı yerden yapılan müdahale sonucu kurtarıldı.

EKİPLERİN ÇALIŞMASI OLUMLU BİR ŞEKİLDE SONUÇLANDI

Ege mahallesinde bir sitede yaşanan olayda bir güvercinin balkon boşluğuna sıkıştığını gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangın başta olmak üzere doğal afetlerde insanları kurtarma görevine ek olarak canlıları da zor durumlarından kurtaran ekipler olay yerine gelerek hazırlıklara başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu güvercin sıkıştığı yerden kurtarıldı ve özgürlüğüne kavuşturuldu. Olayı heyecanlı gözlerle takip eden çocuklarda güvercinin kurtarılmasından dolayı mutlu oldular. Çocuklar çabalarından dolayı ekiplere teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

UZMAN OLMADAN HAMLE YAPMAMAK GEREKİYOR

Bu gibi durumlarla karşı kalan vatandaşlar vicdani olarak rahatsız olup kendi başlarına müdahale etmeye çalışıyor. Uzmanlar insanlara kendi hayatlarını tehlikeye atmama adına yetkililere haber vermeden kesinlikle hareket etmemeleri yönünde çağrıda bulunuyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER