Ankara Mamak'ta dağlık alan yangını saatler sonra söndürüldü

Gündüz saatlerinde farklı ilçelerde yangın vakalarının bildirildiği Ankara'da akşam saatlerinde de bir olay yaşandı. Çıkış yeri ve nedeni ile dikkat çeken yangın ekiplerin uzun uğraşları ile kontrol altına alındı.

Ankara Mamak'ta dağlık alan yangını saatler sonra söndürüldü

Yurt içi ve yurt dışı bir çok farklı örneği yaşanmasına rağmen yangın konusunda farklı ve istenmeyen durumlar yaşanabiliyor. Özellikle yangının geride bıraktığı telafisi zor tahribat insanlara acı örnekler olarak gözler önüne seriliyor.

Ankara'nın merkez ilçelerinde son günlerde sıklıkla yaşanan yangınlara bir yenisi daha eklendi. Edinilen bilgiye göre Mamak'ta bulunan Hüseyin Gazi Türbesi yakınlarında akşam saatlerinde alevler etkisini gösterdi.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ AÇIKLANDI

Alanın dağlık oluşu ve kuru otlarla kaplı oluşu yangının şiddetinin artmasına neden oldu. Türbe etrafında çıkan yangının vatandaşlar tarafından fark edilmesi ile zamanla yarış başladı.

Ankara Mamak'ta dağlık alan yangını saatler sonra söndürüldü

İtfaiye ekipleri söz konusu alanda çıkan yangının çok daha büyümemesi için uzun bir uğraşı içine girdi. Ekipler yangını tam 2 saat sonra söndürebildi. Yangın ile ilgili konuşan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ise yangının çıkış nedeni olarak havai fişek atıldığı bilgisine sahip olduğu bilgisinden bahsetti.

SUÇLULARI YAKALAMAK İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Akşam saatlerinde çok sayıda görevlinin mesai harcamasına neden olan yangının bıraktığı hasarın günün ilk ışığı ile daha net bir şekilde görülmesi bekleniyor. Yangına neden olan şahısları yakalama çalışmasının kısa zamanda sonuçlanması ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER