Ankara Mamak ve Beypazarı'nda acele kamulaştırma kararı

Ankara'nın Mamak ve Beypazarı ilçesinde gerçekleştirilen enerji projeleri nedeniyle acele kamulaştırma kararı açıklandı. Kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı.

Ankara Mamak ve Beypazarı'nda acele kamulaştırma kararı

7 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları yürürlüğe girdi. Yayımlanan kararlar kapsamında çok sayıda düzenlemeye gidilirken bu kararlar kapsamında 5 ilde yürütülen enerji projeleri kapsamında acele kamulaştırma yapılacağı ilan edildi. Bu iller arasında Ankara'da yer aldı. Ankara'nın Mamak ve Beypazarı ilçelerinde acele kamulaştırma yapılacağı duyuruldu.

Bil-2 GES Elektrik Üretim Tesisinin Yapımı Amacıyla Ankara İlinde Bulunan Bazı Taşınmazların, Tapuda Hazine Adına Tescil Edilmek Üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8952)

Bil-2 GES elektrik üretim tesisinin yapımı amacıyla Ankara ilinde bulunan ve ekli listede kamulaştırma bilgileri yer alan taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırmasına, 2492 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

Ankara Mamak ve Beypazarı'nda acele kamulaştırma kararı

Çayırhan Termik Santralinin İhtiyacı Olan Kömürün Temini Amacıyla, Ankara İli, Beypazarı İlçesi Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8953)

Ankara Mamak ve Beypazarı'nda acele kamulaştırma kararı - Resim : 2

Ankara Beypazarı Çayırhan'da bulunan termik santralin ihtiyacı olan kömürü temin etmek amacıyla EÜAŞ tarafından acele kamulaştırma işlemi yapılacağı açıklandı. Maden rushat sahasında yer alan kömürün üretilmesi için ise karo sahaları ve eyr üstü tesislerinde bulunan bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma işlemi yapılacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER