Ankara Kuğulu Park'ta sürekli kavga eden kuğular tel örgüyle ayrıldı

Kuğulu Park’ta kavga eden kuğuları ancak tel örgü ayırdı. Bölgelerini sahiplenen ve yavrularını korumak isteyen kuğuların kavgası kameralara yansıdı.

Ankara Kuğulu Park'ta sürekli kavga eden kuğular tel örgüyle ayrıldı

Bölgedeki görevliler kuşların çok narin olduğunu ve kavga ettikleri için tel örgü kullanarak onları ayırdıklarını ifade etti.

Ankara’nın simgelerinden olan Kuğulu Park’ta kuğuların kavgası kameralara yansıdı. Yavrularını ve bölgelerini korumak isteyen kuğuların kavgasını tel örgü ayırdı.

EKİPLER TEL ÖRGÜYLE AYIRDI

Kuğulu Park'ta uzun süredir aynı ortamı paylaşan kuğular arasında bir süredir anlaşmazlık yaşanmaya başladı. Yetişkin anne ve baba kuğuların yeni doğan yavrularını, geçen yıl dünyaya getirdikleri yavrularının saldırılarından korumaya çalışması ve bölgelerini sahiplenmeleri sebebiyle yaşanan kavgalar, belediye ekiplerinin tel örgü önlemiyle engellendi.

ZİYARETÇİLERİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Tel örgünün farklı taraflarında olmalarına rağmen devamlı karşı karşıya gelen kuğular, parka gelen ziyaretçilerin dikkatini çekti. Tel örgülerin kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, sosyal medyada, "Bırakın kuğular kavuşsun", "Telleri kaldırın" şeklinde paylaşımlar yaptı.

Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden ziraat mühendisi Şehriban Yağız, AA muhabirine, kuğular arasında zaman zaman alanlarını, eşini ve yavrularını korumak amaçlı anlaşmazlıklar olabildiğini söyledi.er. Hatta aile bireylerinden biriyle sınıfta bir süre bile oturabilirler"

Görevliler, kuğuların kavga ederek birbirine zarar vermemeleri için bazı bölgelere tel örgü çektiklerini ifade etti. Tel örgü olmadığı zaman ciddi kavga ettiklerini ifade eden çalışanlar, kuğuların birbirlerinin boyunlarına vurduklarını ve agresif davranışlar sergilediklerini belirtti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER