Ankara-Konya karayolunda kuvvetli yağışlar taşkın meydana getirdi!

Ankara-Konya karayolu Bala kavşağı yol ayrımı, kuvvetli yağışlar sebebiyle taşkın meydana geldi. Açıklama Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Kuvvetli sağanaklar bir kez daha başkenti esir aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Valiliği tarafından öğlen saatlerinde yapılan açıklama doğrultusunda Ankara’da akşam saatlerine kadar kuvvetli sağanakların bekleneceği duyurulmuştu. Başkentin birçok ilçesi de aşırı yağışların etkisi altında kaldı. Birçok yerde cadde ve sokaklar göle dönüşürken, bazı yerlerde de su baskınları meydana geldi.

TAŞKIN SEBEBİYLE GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılan bir açıklama ve son dakika gelişmesi ile Ankara-Konya karayolu Bala kavşağı yol ayrımı, sağanak sonrası oluşan taşkın nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı.

Ankara’da öğle saatlerinde etkili olan sağanak, bazı noktalarda ulaşımın aksamasına yol açtı. Başkentin birçok noktasında kuvvetli sağanaklar hayatı felç etti. Bu doğrultuda Ankara-Konya karayolu Bala kavşağı Ankara istikametinde sağanağın etkisiyle taşkın meydana geldi. Taşkının ardından kapanan yol nedeniyle uzun araç trafiği oluştu.

Ankara-Konya karayolundaki Bala kavşağı yol ayrımında suyun tahliyesi için taşkının yaşandığı bölgeye gelen Karayolları Genel Müdürlüğü ise ekiplerinin çalışmaları sonucu yol tekrar kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Kaynak: İHA