Ankara Kızılcahamam'dan Bolu'ya sıçrayan yangında erken müdahaleyi ihbar sağladı

Ankara-Bolu sınırında başlayarak Gerede'ye sıçrayan orman yangında köylünün ihbarı ekiplerin yangına erken müdahale etmesini sağladı.

Kızılcahamam'da otluk alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle ormana sıçramış ve büyük bir hızla yayılmıştı. Ankara - Bolu sınırında başlayan yangın ekiplerin tüm çalışmalarına rağmen Gerede'ye sıçramış, tedbir amacı ile bazı köyler boşaltılmış, uzun uğraşlar sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürülebilmişti. Gerede'ye sıçrayan yangına ekipler kısa sürede müdahale ederken hızlı müdahaleyi yangını gören bir köylünün ihbarının sağladığı ortaya çıktı.

BOLU'DAKİ ORMAN YANGININA KÖYLÜNÜN İHBARI SAYESİNDE ERKEN MÜDAHALE EDİLDİ!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayarak Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçrayan ve ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alınan yangın, köy sakininin zamanında ihbarıyla bölgeye ulaşan ekiplerin müdahalesi sonucu yerleşim yerine ulaşmadı.

Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta öğle saatlerinde otluk alanda çıkarak Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçrayan ve ekiplerce 22 saatte kontrol altına alınan yangın, Demirler köyünü de etkiledi. Yangının çıktığı gün bakkaldan alışveriş yaptığı sırada dağın yamacında alevleri fark eden köy sakini İsmail Akçakoca, durumu muhtara ve yetkililere bildirdi. Bölgeye gelen ekiplerin müdahalesiyle yangının yerleşim yerine ulaşması engellendi.

Yangını fark etme anını, AA muhabirine anlatan İsmail Akçakoca, "Bakkaldan alışveriş yapıyordum ve köyün yamacında, zirve dediğimiz yerde yangın başladı. Ankara ve Gerede'de bulunan kurumları arayarak durumu anlattım. Büyükbaş hayvanlarımı yayla istikametine saldım." ifadesini kullandı.

Köylülerle beraber yangına müdahale ettiklerini belirten Akçakoca köyün çevresinde bulunan tüm alanların yanarak küle döndüğunu ifade etti. Ekiplere teşekkürlerini sunan köylüler kendilerinin de yangınlara karşı ellerinden gelen her tedbiri aldıklarını söylediler.

Kaynak: Anadolu Ajansı