Ankara Kızılcahamam’da orman yangını çıktı

Ankara Kızılcahamam’da orman yangını çıktığı öğrenildi. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmezken, ekipler yangını kontrol altına almak için canla başla çalışıyor.

Ankara Kızılcahamam’da orman yangını çıktı

Yangının bugün öğle saatlerinde Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’nde çıktığı öğrenildi. Çevredeki vatandaşların yangını fark etmesi üzerine hemen ekiplere haber verildi.

Olay yerine gelen ekipler yangını söndürme çalışmalarına başladı. Ancak yangın henüz kontrol altına alınabilmiş değil.

YANGIN HENÜZ KONTROL ALTINA ALINAMADI

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler mahallesinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların yangını fark edip ihbar etmesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi ve yangın söndürme çalışmalarına başlandı. Söndürme çalışmalarının devam ettiği yangın, henüz kontrol altına alınamadı.

YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ BİLİNMİYOR

Ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmalarına devam ediyor. Yangının çıkış sebebi henüz bilinmezken, Ankara’da 2024 yılının en sıcak gününün yaşandığı açıklandı. Çevredeki duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine ekipler hemen olay yerine intikal etti.

YANGIN BOLU GEREDE'YE SIÇRADI

Öte yandan Kızılcahamam'da çıkan orman yangını Bolu'nun Gerede ilçesine de sıçradı. Gerede Valiliği yaptığı açıklamasında yangını söndürmek için ekiplerin mücadele ettiği ve bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve 2 helikopter sevk edildiğini ifade etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER