Ankara Kızılcahamam'da elektrik kontağı yangının bilançosu ağır oldu

Hava sıcaklıklarının zirve yaptığı günlerde Ankara halkı peş peşe yangın sınavları vermeye devam ediyor. Başkentliler çıkan yangın sonrasında maddi zararlar ile karşı karşıya kalıyor.

Ankara Kızılcahamam'da elektrik kontağı yangının bilançosu ağır oldu

Geçtiğimiz gün Yenimahalle'de çıkan ahır yangını çok sayıda hayvanın acı bir şekilde hayatını kaybetmesi ile sonuçlanmıştı. Bu yangından bir sonraki gün ise bir kırsal kesim yangını daha yaşandı.

Edinilen bilgiye göre Kızılcahamam ilçesinde bir binada yangın çıktı. Çıkan yangın ise olması en istenmeyen yerlerden olan ahşaptan yapılma bir binada meydana geldi. Binanın yapılma maddesinin kolay yanabilen bir madde oluşu çıkan yangının işine gelen türden oldu.

YANGIN ÇIKTIĞI YERDE AĞIR HASAR BIRAKTI

Yangının çıkış sebebi olarak ise tahminler elektrik kontağı şeklinde oldu. Tam olarak çıkış nedeni yapılacak inceleme sonucu belli olacak yangının çıktığı binaya zarar verdiği gibi çevresine de zarar verdiği öğrenildi.

Beşkonak mahallesinde çıkan söz konusu yangında ahşap binaya ek olarak komşusu olan bir samanlığın kül olduğu bildirildi. Bir yangında alevlerin en kolay etkisi altına alabileceği ahşap ve saman, tedbir ve önlem alınmadığında olabilecekleri gözler önüne geldi.

Ankara İtfaiyesi olayı ihbar aldıktan sonra söndürme işlemi için olay yerine geldi. Ekiplerin çalışması ile alevler daha da büyümeden kontrol altına alındı. Yaşanan yangın sadece maddi olarak bir hasar bıraktı. İnsan ya da diğer canlıların hayatlarına bir şey olmadığı öğrenildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER