Ankara Kızılcahamam'da çıkan yangında yerleşim yerleri hasar gördü

Ankara'da gece saatlerinde korkulan anlar yaşadı. Günlerdir yangınlar ile mücadele eden Ankara'da bir olayın daha gerçekleştiği bildirildi.

Türkiye'nin dört bir noktasından gelen yangın haberleri ülke genelini etkilemeyi sürdürüyor. Kısa zamanda büyük bir alanı küle çeviren yangınlar insanların hayatlarını tehdit ediyor. Sıklaşan yangın vakaları ile ilgili ilerleyen dönemlerde benzer hadiselerin yaşanmaması istenirken yeni yangın haberleri geldi.

YANGIN KURU OTLARDAN ÇIKTI

Çıkan yangının adresi bu sefer Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi oldu. Edinilen bilgiye ilçenin Pazar mahallesinde kuru otların tutuşmasından dolayı yangın çıktı. Söz konusu yangın otların hızlı bir şekilde yanmasından ötürü büyüdü ve başladığı alandan geniş bir bölgeye yayıldı.

Ankara Kızılcahamam'da çıkan yangında yerleşim yerleri hasar gördü

Söz konusu yangın alevlerin yükselmesi ile beraber yerleşim yerlerini tehdit etti. Rüzgarında etkisi ile daha hızlanan yangın bölgede bulunan iki ev ve bir kıraathaneye ulaştı. Yangının daha fazla büyümemesi için ilçe sakinleri itfaiyeyi aradı.

EV VE İŞ YERİ HASAR GÖRDÜ

Yangının yaşandığı alana gelen ekiplerin kontrollü müdahalesi ile çıkan yangın hızlıca söndürüldü. Olayın ardından yangının bir can kaybı ya da yaralanmaya neden olup olmadığı sorusu da cevaplandı. Kuru otlardan başlayan ve iki ev ile bir kıraathaneyi yakan yangında bir hiç bir insanın zarar görmediği bildirildi.

Söz konusu yangının çıkış nedeninin kim ya da neyden kaynaklandığı bilinmiyor. Olayın ardından Polislerin başlattığı soruşturma ile bu soruya kısa sürede yanıt bulması bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER