Ankara Kızılcahamam'da aç kalan ayı merkeze indi

Yaban hayatı ile ilgili gündeme gelen haberler yakından takip ediliyor. Yabani hayvanlar zaman zaman aç kaldıkları için şehir merkezlerine inerken bu görüntüler de güvenlik kameralarına yansıyor.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki ormanlar yaban hayatı ile dikkatleri çekerken ilçede ayıların zaman zaman kameralara yansıdığı biliniyor. Ankara’nın kuzey bölgesinde yer alan çam ormanları, meşe toplulukları ve çayırlarla kaplı dağlık bir alan olan Kızılcahamam ilçesi küçük bir alan olmasına rağmen yaban hayatı açısından çok zengindir.

Yer yer sarıçamlar da içeren karaçam ormanlarının ağırlıkta olduğu Kızılcahamam'da dağ çayırları, bodur meşe çalılıkları, tarım alanları ve nehir kıyısı bitki toplulukları da bulunur. Alan çevresinde kurt ve tilkiler de yer alırken pek çok hayvan türüne ev sahipliği yapan Kızılcahamam'da bu kez aç kalan bir ayının ilçe merkezine indiği öğrenildi.

KIZILCAHAMAM'DA AÇ KALAN BİR AYI İLÇE MERKEZİNE İNDİ

Olay, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde akşam saatlerinde meydana geldi. Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde aç kaldığı için şehre inen ayı, cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Ormanlık alanda yiyecek bulamadığı için yerleşim yerine kadar inen ayı, Soğuksu Milli Parkı mevkiinde köpeklerin kovalaması sonrası çevrede bulunan bir apartmanın çitlerinden atlayarak bahçeye girdi. Ardından gözden kaybolan ayı, sokakta bulunanlar tarafından görüldü. O anlara şahit olan vatandaşlar büyük heyecan yaşarken cep telefonu kamerası ile olayı saniye saniye kaydetti.