Ankara Kızılay metro bozuldu mu? Ne zaman düzelecek, seferler neden durduruldu

Başkent Ankara'da her gün binlerce insanın kullandığı toplu taşıma aracı olan metroda bir arıza meydana geldi. Şehrin can damarı olan Kızılay-Koru metro hattında yaşanan sıkıntının ne olduğu merak konusu oldu.

Ankara Kızılay metro bozuldu mu? Ne zaman düzelecek, seferler neden durduruldu

Ankara'da olumsuz hava koşullarının günlük hayata yansıması sürüyor. Yağmurdan dolayı metro duraklarını suların bastığı Ankara'da bu seferde aşırı sıcaklardan dolayı metrolarda bir arıza yaşandığı bildirildi.

SEFERLERİN DURMA SEBEBİ NE?

EGO Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden Kızılay - Koru metro hattında sefer yapan trenlerin aşırı sıcaklara bağlı olarak yaşanan arızadan dolayı hizmet veremediğini açıkladı.

Müdürlük yaptığı açıklamada sorun giderilene kadar ek otobüs seferleri ile yolcuların taşınacağını ifade etti. Arızanın Pazar günü gibi vatandaşların metroyu en yoğun kullandığı bir günde yaşanması izdihamı beraberinde getirdi.

SORUN NE ZAMAN DÜZELECEK?

Arıza nedeniyle metroların duraklarda durması sonrasında izdihamlar oluştu. Sorunun ne zaman giderileceği ve metroların eski haline ne zaman döneceğine dair şu an için bir bilgilendirme yapılmadı.

Ankara'da metro hatlarında en yoğun olarak kullanılanlardan birisi olan bu hatta yaşanan problem gündem oldu. Sosyal medyada söz konusu arızaya dair vatandaşlar düşüncelerini paylaşmaya başladı.

Bu hattı kullanan başkentlilerin kendilerine alternatif bir güzergah bulması gerekecek. Konuya dair ego tarafından yapılacak yeni bir açıklama ise yakından takip ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER