Ankara İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin Genel Kurulu, Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kurul'da önemli konular ele alındı.
Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen genel kurulda konuşan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, besiciliğin son günlerde öneminin çok daha fazla arttığını söyledi.
BESİLİK HAYVAN SAYISI ARTTI
Besicilerin istihdam ve ekonomi anlamda ülkeye çok büyük katkısı olduğunu vurgulayan Demirbaş, çocukluk döneminde kendisinin de ailesi ile birlikte besicilik yaptığını hatırlatarak, "Sektörün ne kadar zor olduğunu, ne kadar ağır olduğunu biliyorum. Bu zorlu çalışmada 13 bine yakın daha besilik hayvanın sayısının arttığını gördük ve çok sevindik. Bu çok çok önemli. Bize düşen görev sizleri desteklemek, sizlerin yanında olmaktır. Her zaman kapımız açık." dedi.
ANKARA'NIN EN GÜÇLÜ BİRLİKLERİNDEN BİRİ HALİNE GELDİK
Yapılan konuşmanın ardından Murat Şan’ın Divan Başkanlığına seçildi. Tek adayla gidilen seçimde oy çokluğuyla Sedat Akbulut güven tazeledi.
Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Sedat Akbulut, birliğin 2180 adet üyesi bulunduğunu ve her geçen gün sayılarının da arttığını söyledi.
Başkan Akbulut, birliğin 2180 üyeye ulaştığını belirterek, “Ankara’nın en güçlü birliklerinden biri haline geldik. Üyelerimize 11 bin 907 hayvan için destek alınmasına aracılık ettik. Üreticilerimizin sorunlarını kamuoyuna taşımaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.