Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyol projesinde imzalar atıldı: 43 il için köprü görevi görecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Ankara Kırıkkale Delice Otoyolu projelerine ilişkin açıklama geldi. Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamasında Ankara Kırıkkale Delice Otoyolu’nun 43 il için köprü görevi göreceğini belirtti.

Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyol projesinde imzalar atıldı: 43 il için köprü görevi görecek

Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya otoyolları için projenin imzalarının atıldığını ifade eden Bakan Uraloğlu Ankara’daki yolun köprü görevi özelliğini taşıyacağını, Antalya yolunun ise ticaret ve tarım sektörüne hizmet edeceğini ifade etti.

“YOL MEDENİYETTİR”

Bakan Uraloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında son 22 yılda karayollarına ciddi yatırım yaptıklarını ifade ederek, vatandaşları hızlı ve güvenli ulaşımla buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yol medeniyettir" şiarıyla başlattığı ulaştırma hamleleriyle ülkeye çağ atlatan önemli altyapı projelerini hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade eden Uraloğlu, "225 ülke ve bölgeye ihracat yapan Türkiye, yerinde saymakla yetinecek bir ülke değildir. Ülkemizi hava yollarından deniz yollarına, kara yolundan demir yollarına çok modlu taşımacılık altyapısı sunan uluslararası bir lojistik merkeze dönüştürüyoruz." diye konuştu.

120 KM UZUNLUĞUNDA OLACAK

Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu'nu 101 kilometresi ana gövde, 19 kilometresi de bağlantı yolu olmak üzere 120 kilometre uzunluğunda projelendirdiklerini söyledi.

“KÖPRÜ ÖZELLİĞİ TAŞIYOR”

Proje kapsamında, 7 kavşak, 4 tünel, 8 viyadük ve 3 otoyol hizmet tesisinin de inşa edileceğini belirten Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Proje güzergahı mevcut Ankara Çevre Yolu'nda yer alan Karapürçek kavşağı ve Samsun Yolu kavşağı arasındaki Kızılcaköy mevkisinden başlıyor. Gökçeyurt, Lalahan, Hasanoğlan, Elmadağ ve Yahşihan yerleşim birimlerinin açıklarından devam ederek Kızılırmak'ı geçiyor. Kırıkkale'nin güneyinden ilerleyerek Çerikli ilçesinin kuzeyinden Kırıkkale-Yozgat Devlet Yolu'na bağlanarak sonlanıyor. Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu'muz, Marmara'dan Doğu Anadolu'ya, Ege'den Akdeniz'e, Akdeniz'den Karadeniz'e erişim sağlayan kara yolu koridorları arasında köprü özelliği de taşıyor”

Projenin tamamlanarak hayata geçmesi halinde Ankara Kırıkkale’deki mevcut devlet yolu yoğunluğunun rahatlayacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, yılda 33 milyar TL akaryakıttan tasarruf edileceğinin de altını çizdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER