Ankara Kent Konseyi TUSAŞ saldırısından dolayı tüm etkinliklerini iptal etti

Ankara dün acı bir olay yaşamıştı. Kahramankazan ilçesinde yaşanan terör saldırısında 5 kişi şehit olmuş 22 kişi yaralanmıştı. Bu üzücü olay sonrasında Ankara'da yerel yönetimlerden ve şehre özel kurumlardan peş peşe taziye açıklamaları gelmeye başladı.

AKK TUSAŞ saldırısından dolayı tüm etkinliklerini iptal etti

Başkent Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde dün öğleden sonra bir terör saldırı gerçekleştirildi. Söz konusu saldırı ise binlerce kişinin çalıştığı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ)'a gerçekleştirildi.

ANKARA İÇİN KARA GÜN

Türk Savunma Sanayisinde önemli bir yere sahip bu kuruma yapılan saldırı ise gündeme bomba gibi düştü. Olay yerine sevk edilen kolluk kuvvetlerinin müdahaleleri ile 2 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin TUSAŞ'a taksi ile geldikleri ve gasp ettikleri taksinin şoförünü de katlettikleri öğrenilirken toplam 5 kişi olan hayatını kaybeden kişi sayısının daha da artmaması temennisi yapılıyor.

Ankara Kent Konseyi TUSAŞ saldırısından dolayı tüm etkinliklerini iptal etti

ETKİNLİKLER İLERİ BİR TARİHTE YAPILACAK

Bu üzücü olay sonrasında konser, etkinlik ya da toplantı gibi programlarını iptal eden kurumlar arasına Ankara Kent Konseyi de girdi. AKK'den yapılan açıklamada "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Tesislerine yapılan hain terör saldırısı nedeniyle, 24-25-26 Ekim tarihlerinde 3 gün boyunca, ANKARA KENT KONSEYİ bünyesinde yapılması planlanan, Meclis ve Çalışma Gruplarının toplantıları da dahil olmak üzere bütün toplantı, etkinlik ve çalışma programları ileriki bir tarihte yapılmak üzere iptal edilmiştir. Terörün her türlüsünü lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

Ankara'da benzer kararlar alınmaya devam ediliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi de bir kaç gün sonra yaşanacak Cumhuriyet Bayramı kapsamındaki etkinlikleri iptal ettiklerini duyurmuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER