Ankara Kent Konseyi şehirdeki sahipsiz sokak hayvanları için çalıştay düzenleyecek

Başkentte günlük hayattaki sorun ve ihtiyaçları ortak akılla çözüme kavuşturma ilkesi kapsamında hareket eden Ankara Kent Konseyi önümüzdeki günlerde sokak hayvanları konusunu ele alacak.

Ankara Kent Konseyinden sahipsiz sokak hayvanları için çalıştay kararı

Aylar boyunca ülke gündeminden düşmeyen başıboş sokak hayvanları konusu toplumu ikiye bölmüştü. Bu hayvanlardan dolayı çok sayıda vefat ve ağır yaralanma vakası yaşanırken TBMM'den geçen yasa ile başıboş hayvanların toplanması kararı çıkmıştı.

Masum canlıların hayatlarını kötü şartlarda yaşamaya mahkum bırakılmaması ve uyutulmaması adına çok sayıda kişi ve kurumdan çağrı gelmişti. Ankara'da da gündem olan bu konu ile ilgili Ankara Kent Konseyi kollarını sıvadı. AKK şehrin yetkili kurumları ile birlikte 4 Ekim'de düzenlenecek çalıştaya ev sahipliği yapacak.

Ankara Kent Konseyi şehirdeki sahipsiz sokak hayvanları için çalıştay düzenleyecek

SORUNLARA ÇÖZÜM YOLLARI ARANACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) katkıları, Veteriner Hekimleri Odası ile Yarın Vakfı ve AKK Hayvan Hakları ve Sokak Hayvanları Çalışma Grubu işbirliğinde düzenlenecek kurultaya katılımın yüksek olması bekleniyor.

STK'lar ve belediyelere katılması için çağrı yapılan çalıştay 2 oturum olarak gerçekleştirilecek. İlk oturumda sorunların nasıl çözüme kavuşturulabileceği, ikinci oturumda ise çözümlerin nasıl bir şekilde uygulanabileceği konusu ele alınacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'ın da bu çalıştayın açılışında duygu ve düşüncelerini paylaşması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER