Ankara Kent Konseyi Kalecik'te Bisiklet Kampı düzenleyecek

Ankara halkının kendi arasında sosyal bağını artırmak ve şehrin kültür zenginliğini gözler önüne sermek adına programlar geliştirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Ankara Kent Konseyi de yoğun bir şekilde çalışıyor.

Ankara Kent Konseyi Kalecik'te Bisiklet Kampı düzenleyecek

Şehirlerin tanıtılmasının önemli oluşu kadar ilçelerin kendi özelinde tanıtılması da büyük önem taşıyor. Bu nedenle ilçeler kendilerinin en çok tanındığı yönleri ile ilgili festival ve tanıtım günleri düzenliyor.

Bu kapsamda Ankara'nın Kalecik ilçesinde ilerleyen günlerde Kalecik Karası Üzüm Festivali düzenleneceği açıklanmıştı. Bu yıl 14. defa düzenlenecek festival kapsamında Ankara Kent Konseyi ilçenin farklı bir şekilde daha tanınması için harekete geçti. AKK tarafından yapılan açıklamada festival kapsamında 14-15 Eylül tarihlerinde Bisiklet Kampı düzenleneceği duyuruldu.

Ankara Kent Konseyi Kalecik'te Bisiklet Kampı düzenleyecek

PEDALLAR KALECİK İÇİN ÇEVRİLECEK

Ankara Kent Konseyine bağlı Bisiklet Meclisi tarafından organize edilen bu programda gezginler pedallar ile Kalecik'te gezip kamp yapma fırsatı yakalayacak. Ankara'da bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve teşvik etme parolasıyla yola çıkan bisiklet meclisinin programına kayıtların başladığı açıklandı.

Katılmak isteyenlerin kayıt yaptırmasının zorunlu olduğu ifade edilirken, bu heyecanı yaşamak fakat bisikleti olmayan kamp katılımcılarının da programa dahil olabileceği ifade edildi.

Kalecik Karası Üzüm Festivali 13 Eylül'de başlayacak. 3 gün sürecek festivalde bir çok program vatandaşlarla buluşacak. Ayrıca ünlü sanatçılar şarkılarını seslendirmek için Kalecik'e gelecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER