Ankara Kent Konseyi, Belediye başkanları ile beraber Anıtkabir'e yürüdü

Sakarya Meydan Muharebesinin başlangıcının 103. yıl dönümünde Ankara'da özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Ankara Kent Konseyi, ABB, Polatlı ve Haymana Belediyesinin katkıları ile Aslanlı Yoldan Anıtkabir'e bir yürüyüş programı düzenlendi.

Türk Milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya kanıtladığı ve düşmanları bozguna uğrattığı Sakarya Meydan Muharebesinin başlangıç tarihinde şehrin önde gelen isimlerinin öncülüğünde Anıtkabir'e gidildi.

Program ilk olarak Ankara Kent Konseyinde düzenlenen kahvaltı ile başladı. Burada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya günün anlam ve önemine dair duygularını paylaştı.

ATATÜRK'ÜN KABRİNE ÇELENK BIRAKILDI

Ardından başkanlar ve katılımcılar ile birlikte vatandaşlar yürüyüşün başlangıcı için Anıtkabir'de toplandı. Yürüyüşe Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay, Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'de katıldı.

Başkanlar Aslanlı Yoldan başladıkları yürüyüşün sonunda Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine çelenk bıraktı. Ardından ABB Başkanı Mansur Yavaş bir konuşma gerçekleştirdi.

"ZAFER KAHRAMANLARININ EMANETİNE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Başkan Yavaş sosyal medya hesabından gerçekleştirilen anma etkinliği ile ilgili "Bu tarihi zafer, sadece bağımsızlık mücadelesinin bir dönüm noktası olmakla kalmamış, aynı zamanda Ankara’nın başkent oluşunun temel taşını oluşturmuştur. ‘Hattı Ankara, Sathı Vatan’ denmiş, milletimizin kararlılığı ve vatan sevgisi Sakarya’nın siperlerinden tüm yurda yayılmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı zaferin kahramanlarını minnetle anıyor, onların emanetine sahip çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkanların Anıtkabir'e yaptığı ziyaret merdivenlerde çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

Kaynak: Haberankara.com