Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz, KKTC’de Türk Devletleri Kültürel Diplomasi Paneli’nde konuşacak

3 Ekim’de KKTC’de gerçekleştirilecek olan 7. TÜRKSOY Etno-Moda Buluşması çerçevesinde düzenlenecek olan Türk Devletleri Kültürel Diplomasi Paneli’ne Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da katılarak bir konuşma gerçekleştirecek.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz, KKTC’de Türk Devletleri Kültürel Diplomasi Paneli’nde konuşacak

7. TÜRKSOY Etno-Moda Buluşması etkinliği 3 Ekim 2024 Perşembe günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılacak. Bu etkinliğin Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) tarafından iş birliği içerisinde organize edildiği bildirildi. Etkinlik için özel bir de tarih seçildi. 3 Ekim Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü’nde yapılacak olan etkinlik Türk devletinin arasındaki kültürel bağları güçlendirmeyi amaçlıyor.

10 ÜLKEDEN KATILIM!

KKTC’de düzenlenecek olan etkinlikte 10 farklı ülkeden katılım olacağı bildirildi. Satarımcılar ülkelerinin zengin kültürel miraslarını etno-moda bakış açısı ile bir araya getirecekler. Türk devletlerinin kültürleri arasında etkileşimi sağlayacak organizasyon bir kültürel şölene dönüşecek. Bu etkinliğin sadece moda ile sınırlı kalmayacağı da açıklandı. Yine etkinlik kapsamında Türk Devletleri Diplomasi Paneli de yapılacak. Kültürel iş birlikleri ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi için fikir alışverişleri yapılacak.

HALİL İBRAHİM YILMAZ KONUŞMA YAPACAK!

Türk Devletleri Kültürel Diplomasi Paneli’nde yer alacak olan konuşmacılar arasında Ankara’dan bir isim de yer alacak. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz bu panele katılıp bir de konuşma yapacak. Halil İbrahim Yılmaz burada yapacağı konuşmada Türk devletlerinin arasında kültürel ilişkilerin geliştirilmesi konusunda önemli mesajlar verecek. Türk dünyasının zengin kültürel miraslarının tanıtılmasına katkı sunması beklenen panel büyük bir dikkat ile takip edilecek.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI!

Yapılacak olan 7. TÜRKSOY Etno-Moda Buluşması etkinliğinin organizasyonunda aktif rol alan Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ile GİKAD Türkiye Temsilcisi Burcu Çayan açıklama yaparak organizasyon için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve kültürel bir şölen ile Türk dünyasının bir araya getirileceğini söylediler.

SONRAKİ HABER