Ankara Keçiören'de el freni çekilmeyen otomobilin sonu kötü bitti

Başkentte akşam saatlerinde yaşanan bu olay araba park ederken ne kadar dikkatli olunması gerektiğini gözler önüne serdi. Durması için gerekli önlem alınmayan aracın sonu uçuruma düşmek oldu.

Keçiören Şehit Mustafa Keskin Caddesinde yaşanan olay vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla takip edildi. Edinilen bilgiye göre sürücüsü tarafından el freni çekilmeden park edilen bir otomobil önleyicisi olmadığı için olduğu yerden hareket etmeye başladı.

Söz konusu otomobil el freninin çekilmeden olduğu yerde bırakılması sürücüsüne pahalıya patladı. İlerlemeye devam eden otomobil yolun sonundaki uçurumdan aşağıya doğru devrildi. Otomobilin düşme sesini duyanlar korku ile oldukları yerden fırladı.

VİNÇ YARDIMI İLE ÇIKARILABİLDİ

Uçuruma düşen arabanın hasar görmüş halini gören mahalle sakinleri polisleri olay yerine çağırdı. Polisler haricinde olay yerine gelen vinç ekibi uçuruma düşen otomobili devrildiği yerden kurtardı.

El freni çekilmemesinden dolayı sonu uçurumda biten arabanın o esnada başka bir insana zarar vermemesi en büyük teselli oldu. Hiç kimsenin zarar görmediği, sadece arabada hasar oluşması ile biten olaya dair polisler soruşturma başlattı.

Yaşanan bu olay diğer sürücülere adeta ders niteliğinde oldu. Sürücülerin gidecekleri mesafe kısa bile olsa kemerlerini tam olarak takması, anlık bir duraksama yapsalar bile el frenlerini çekmesi gerekiyor.

Kaynak: İHA