Ankara kavruluyor sıcaklıklar 45 dereceye dayandı! Uzmanlardan o saatlerde dışarı çıkmayın uyarısı geldi

Ülkemizde artan hava sıcaklıkları bu hafta yeniden kendini hissettirdi. Başkent Ankara'da kavurucu sıcaklar hakim olurken vatandaşlar zor anlar yaşadı. Uzmanlar Ankara'yı işaret ederek bir takım uyarılarda bulundu.

Ankara kavruluyor sıcaklıklar 45 dereceye dayandı! Uzmanlardan o saatlerde dışarı çıkmayın uyarısı geldi

Ankara kavruluyor sıcaklıklar 45 dereceye dayandı! Uzmanlardan o saatlerde dışarı çıkmayın uyarısı geldi - Türkiye, yüksek sıcaklıklara esir oldu. Hava sıcaklıkları temmuz ayından bu yana artış göstermeye devam ederken uzmanların uyarıları da peş peşe gelmeye başladı. Basra sıcaklarının etkisi altına giren Ankara'da termometreler 42 dereceyi gösterirken, hissedilen sıcaklık 50 derecelere dayandı.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Geçtiğimiz hafta etkisini yitiren 'Eyyam-ı Bahur' sıcaklarının yerini alan ‘Basra sıcakları’ Başkent Ankara’da etkisini gösterirken uzmanlar da bazı saat aralıklarına dikkati çekti.

ANKARA'DA TERMOMETRELER 45 DERECEYE DAYANDI

Ankara’nın en kalabalık meydanlarından olan Kızılay Meydanı’nda termometreler 42 dereceyi gösterirken, hissedilen sıcaklık 50 dereceye kadar çıktı. Uzmanlar, vatandaşların özellikle saat 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Dışarıda çalışmak zorunda olan ve alışverişe çıkan vatandaşlar, günde litrelerce soğuk su tükettiklerini belirtirken böyle bir sıcaklığın daha önce görülmediğini belirttiler.

aw008344-01.jpg

“ANKARA’NIN SICAĞI ÇOK FARKLI VE KURU BİR SICAK”

Ankara’nın sıcağının diğer tüm illerden farklı olduğunu, kuru bir sıcak olduğundan çok bunaltıcı olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Havalar çok sıcak. Esnafa uğruyorum, alışveriş yapıyorum. Herkes sıcaktan çok bunalmış durumda. Dilim damağım kurudu. Her yarım saatte bir su içiyorum. Ben sıcağa alışığım ama Ankara’nın sıcağı çok farklı ve kuru bir sıcak. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kafamı sürekli olarak soğuk maden suyuyla serinletiyorum. Akşamları balkonda yıldızları seyrederek serinlemeye çalışıyorum. Mümkün olmadıkça dışarı çıkmıyorum. Evde çok sıkılsak bile dışarı çıkmamaya çalışıyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun, havalar çok sıcak” ifadelerini kullandı.

KOLİLERCE SU SATILIYOR

Özellikle bu aylarda su satışlarının 10 kat arttığını, dolaplara su yetiştirmekte zorlandıklarını belirten büfe işletmecileri de “Koyu renkli kıyafetler giyinmemeye çalışıyoruz. Hep gölgede durmaya çalışıyoruz. Sürekli olarak soğuk su tüketiyoruz. Günde 5-6 litre su tüketiyorum. Bu aylarda su satışlarımız 10 kat artıyor. Günde 400 koliden fazla su satıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara Valiliği de geçtiğimiz günlerde bu hafta sıcaklıkların 6 - 10 derece arasında artacağını belirterek vatandaşları gerekmedikçe dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Uzmanlara göre hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftaya kadar yükselmeye devam edeceği bildirildi.

ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Ankara'da 15 Ağustos Salı günü hava sıcaklıkları 40 dereceyi gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan bilgilere göre saatlik hava durumu ise şöyle olacak;

ekran-goruntusu-2023-08-15-084309.png

Ankara'da haftalık hava durumu verileri ise şöyle;

ekran-goruntusu-2023-08-15-084317.png

Haberankara.com

SONRAKİ HABER