Ankara kara yollarında son durum! KGM yol durumunu açıkladı

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istenirken Ankara kara yollarındaki son durum da belli oldu.

Ankara kara yollarında son durum! KGM yol durumunu açıkladı

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), yol durum bültenini açıklamaya devam ediyor. KGM'nin yol durum bülteni özellikle yola çıkacak olan vatandaşlar tarafından araştırma konusu olurken kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerine dair merak edilenleri derledik.

KGM tarafından yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği kesimlerde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerektiği ifade ediliyor. Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre Ankara'da da yapım, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği bölgeler belli olurken listelenmiş şekilde yol durum bültenini derledik .

KARA YOLLARINDA DURUM

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre 30 Temmuz 2024 tarihinde;

  • Kuzey Marmara Otoyolu'nun Akmeşe-Adapazarı kavşakları arası Ankara-İstanbul (Kuzey) istikametinde yapılacak yol bakım ve onarım çalışması sırasında bant aktarımı yapılarak, trafik akışı İstanbul-Ankara (Güney) istikametinden iki yönlü (gidiş-geliş) olarak sağlanıyor.
  • Samsun-Ankara yolunun Ankara istikametinde üstyapı yenileme çalışmaları dolayısıyla ulaşım kontrollü sürdürülüyor.
  • Ankara-Çankırı yolunun 13-16. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.
  • İzmir Çevre Otoyolu Bornova-Karşıyaka arası 8-16. kilometrelerinde muhtelif kesimlerde 31 Ağustos'a kadar trafik yoğunluğunun olmadığı saatlerde köprü onarım çalışması yapılacağından, sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.
  • TAG Otoyolu Osmaniye Batı Kavşağı-Toprakkale Kavşağı 0-1. kilometrelerinde üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle bant aktarımı yapıldığından, ulaşım Gaziantep istikametinden iki yönlü ve kontrollü şekilde sürdürülüyor. Ayrıca Toprakkale gişesi giriş-çıkış kavşak kolları da üstyapı onarım çalışması sebebiyle trafiğe kapatıldı.
  • Niğde-Pozantı Otoyolu'nun 22-25. kilometreleriyle aynı yolun devamı olan O-21/28 yolunun da 0-4. kilometrelerinde tüneller mevkisinde Kırkgeçit 15. Viyadüğü'nde derz çalışması dolayısıyla ulaşım Ankara yönünden çift taraflı olarak gerçekleştiriliyor.

Ankara kara yollarında son durum! KGM yol durumunu açıkladı

  • Korkuteli-Elmalı yolunun 28-29. kilometrelerinde üstyapı çalışmaları kapsamında patlatmalı kazı çalışması sebebiyle saat 10.00-17.00 arası yol kontrollü olarak ulaşıma kapatılacak.
  • Diyarbakır-Bismil-Batman yolunun 12-18. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü gerçekleştiriliyor.
  • Artvin-Erzurum yolunun 0-55. kilometrelerinde yol şevi temizlik çalışması sebebiyle yol kısa süreli aralıklarla trafiğe kapatılarak ve tek şeritten kontrollü olarak devam ediyor.
  • Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 40-44. kilometrelerinde asfalt yenileme çalışmaları dolayısıyla ulaşım İnegöl-Bursa istikameti trafiğe kapatılarak Bursa-İnegöl istikametinden iki yönlü sağlanıyor.

KGM yol durum bülteni güncel olarak paylaşılırken özellikle uzun yola çıkacak olan vatandaşlar bu liste üzerinden bilgilenebiliyor.

SONRAKİ HABER