Ankara Kapadokya arası uçakla, otobüsle ve arabayla kaç km, kaç saat sürer?

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte Ankaralı vatandaşlar tatil bölgesi arayışına girdi. Ankara'dan Kapadokya'ya gidecek olan kişiler iki şehir arasındaki km farkını da merak ediyor. Peki ama Ankara ve Kapadokya arası kaç km ve kaç saat sürüyor?

Ankara Kapadokya arası uçakla, otobüsle ve arabayla kaç km, kaç saat sürer?

Havaların ısınması ile birlikte tatilciler şimdiden tatil bölgelerini araştırıyor. Tatil bölgeleri arasında en çok rağbet gören yer ise Nevşehir ilinin 20 km doğusunda olan ilçesi Kapadokya'dır.

Kapadokya gerek yerli gerek ise yabancı turistleri ağırlamaya devam ederken her sene birçok Ankaralı vatandaşta tatil bölgesi için burayı tercih ediyor.

Peki ama Ankara Kapadokya arası uçakla, otobüsle ve arabayla kaç km ve kaç saat sürüyor?

ANKARA KAPADOKYA ARASI KM FARKI

Ankara ve Kapadokya arası kullanılan yol güzergahına göre farklılık gösterir.

Bunun ile birlikte karayolları hesaplamaları baz alındığında bu iki şehir arasındaki mesafe yaklaşık 310 km'dir. Fakat Ankara Kırşehir yolunda bu mesafe 3 saat 38 dakikaya kadar çıkarken, Ankara Aksaray yolunda ise 3 saat 4 dakikaya düşüyor.

Havayolu hesaplamalarına bakıldığında bu mesafe 224 km'ye kadar düşer.

İki şehir arasındaki kilometre farkı güzergaha göre farklılık gösterirken özel araç ile 3 saat 30 dakika, otobüs ile 4 saat 30 dakikada Ankara'dan Kapadokya'ya ulaşım sağlayabilirsiniz.

KAPADOKYA HAVA ULAŞIMI

Ankara Kapadokya uçak ulaşımında aktarmasız uçuş bulunmuyor. Ankara'dan İstanbul'a oradan da Nevşehir'e uçak bileti alabilirsiniz.

Kapadokya'ya ziyarette bulunan vatandaşlar ise uçak ulaşımı yerine genellikle otobüs ya da özel araçlarını tercih ettiklerini söylüyor.

SONRAKİ HABER