Ankara Kalkınma Ajansı Deep TechAnkara programını başlatıyor

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ‘Deep TechAnkara’ programı başlatılarak teknolojik girişimlerin büyümesi ve ticarileşme sürecinin hızlanmasına destek olunacağı açıklandı.

Ankara Kalkınma Ajansı Deep TechAnkara programını başlatıyor

Ankara Kalkınma Ajansı yine oldukça dikkat çeken bir programa daha imzasını atıyor. Yapılan açıklamaya göre ‘Deep TechAnkara’ programı ile bölgedeki derin teknoloji ekosistemi güçlendirilecek.

Program için başvurular alınmaya başlanırken gelişmiş teknolojiler Ankara’nın bu alanda öncü kurum ve kuruluşları ile bir araya getirtilecek. Bu teknolojik girişimlerin hızlı bir şekilde sonuca ulaşması ve ticarileşebilmeleri için destek verilecek.

DERİN TEKNOLOJİ EKOSİSTEMİ GÜÇLENDİRİLECEK

Ankara Kalkınma Ajansı, bölgedeki derin teknoloji ekosistemini güçlendirmek için, başta yapay zeka olmak üzere, derin teknolojiler alanında çalışan start-up’lara yönelik hızlandırma programı başlatıyor.

Ankara Kalkınma Ajansı, yapay zeka odaklı çalışan derin teknolojilerin gelişmesini ivmelendirmek, alanda geliştirilmiş teknolojilerin Ankara’nın öncü kurum ve kuruluşları ile buluşmasına aracılık etmek üzere hayata geçirilen ‘Deep TechAnkara’ programı ile, derin teknoloji girişimlerinin büyüme ve ticarileşme sürecinin hızlandırılması ve Ankara ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Yoğun araştırma, geliştirme ve yenilik gerektiren, geleneksel endüstriyel alanlarda büyük çaplı değişiklikler ve ilerlemeler sağlamaya yönelik teknolojiler geliştiren, başta yapay zeka olmak üzere derin teknoloji alanlarında çalışan start-up’lar katılabileceği belirtilen programın detaylarına, kurumun sitesinden, başvurunun ise çevrimiçi olarak yapılabileceği belirtildi. Programa son başvuru tarihi ise 11 Ekim olarak açıklandı.

Ankara’da faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar yapay zeka gibi imkanların kullanılması ile geliştirilen yeni teknolojilere bu program ile çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilecekler. Geleneksel endüstriyel alanlarda büyük değişimlerin yaşandığı bugünlerde yapılacak olan ‘Deep TechAnkara’ programından çok sayıda kişinin ve kurumun faydalanması bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER