Ankara Kahramankazan'da Galat yerleşimi keşfedildi!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Ankara Üniversitesi tarafından yapılan yüzey araştırmaları sonucunda Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait yeni yerleşim yerleri bulundu. Ankara kırsalı üzerinde çalışmaların süreceği ifade edildi.

Ankara Kahramankazan'da Galat yerleşimi keşfedildi!

Roma İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü dönemlerde önemli merkezler arasında yer alan Ankara'da gerçekleştirilen yüzey araştırmaları tüm hızı ile devam ediyor. Bu araştırmalardan birini de Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan aldığı iznin ardından Ankara Üniversitesi gerçekleştirdi. Ankara Üniversitesi tarafından 21 Eylül 2021 tarihinden bu yana Kahramankazan ilçesinde yapılan araştırmalar sonucunda Asarkaya sınırları içerisinde yer alan bölgede yeni bir Galat yerleşimi keşfi yapıldığı duyuruldu.

ANKARA KAHRAMANKAZAN'DA YENİ GALAT YERLEŞİMİ KEŞFİ!

Ankara Kahramankazan'da yürütülen çalışmalar sonucunda yapılan keşif heyecan yarattı. Hatırlanacağı üzere Ankara Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı izni ile 2021 senesinin Eylül ayında Kahramankazan'da yeni bir yüzey araştırmasına başlayacaklarını duyurmuştu. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Gençler Güray, antik dönemden günümüze ulaşan bir süreklilik keşfettiklerini duyurdu.

Kırsal ve basit mekanlardan oluşan yaşantı izlerine ulaştıklarını belirden Doç. Dr. Güray yaşanılan dönemden günümüze sadece seramik izlerinin kaldığını ifade ederek Ankara'nın civarındaki Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait yerleşimlerin tespitinin Ankara tarihine çok şey katacağının altını çizdi. Yürütülen 4 senelik çalışmanın kitaplaştırılacağı ve kamuoyuna açıklanacağı ifade edilirken çalışmaların süreceği belirtildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER