Ankara Kahramankazan'da "Cumhuriyet Koşusu" yapıldı

Cumhuriyet’in 101. yılı kutlamaları çerçevesinde Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde 300 öğrencinin katıldığı “Cumhuriyet Koşusu” gerçekleştirildi.

Ankara Kahramankazan'da "Cumhuriyet Koşusu" yapıldı

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde Cumhuriyet’in 101. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında etkinlikler yapılıyor. Kahramankazan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen son etkinlik ise “Cumhuriyet Koşusu” oldu. Bu etkinliğe 300 öğrenci katılım gösterirken koşu büyük bir heyecan ile geçti.

Öğrenciler “Cumhuriyet Koşusu” etkinliğine katılım göstererek birbirleri ile yarıştılar. Centilmence bir yarış yapılırken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilere sporun önemini uygulamalı olarak gösterebilme imkanı bulmuş oldu. Ailelere de bu yönde telkin yapılırken spora yetenekli çocukların gerekli yerlere yönlendirilmeleri istendi.

Ankara Kahramankazan'da "Cumhuriyet Koşusu" yapıldı

300 ÖĞRENCİ YARIŞTI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şehir standında gerçekleştirilen etkinliğe, 300 öğrenci katıldı. İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen koşu, "kızlar" ve "erkekler" kategorilerinde yapıldı.

Koşuya katılan öğrenciler, yarışı birinci bitirmek için kıyasıya mücadele etti. Aileleri de çocuklarını destekledi. Koşuda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Abdullah Selim Parlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım tarafından verildi.

Ankara Kahramankazan'da "Cumhuriyet Koşusu" yapıldı - Resim : 2

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Albayrak, velilere çocuklarına spor yapmaları konusunda destek olma çağrısı yaparak, yeteneklerinin ortaya çıkarılması için onları gençlik spor merkezine yönlendirmelerini istedi.

Gerçekleştirilen “Cumhuriyet Koşusu” öğrencilerin oldukça farklı bir gün geçirmelerini sağladı. Bu tür sosyal etkinliklerden memnun kalan öğrenciler spora olan yeteneklerini keşfedebiliyorlar. Ailelerin de iştirak ettikleri etkinlik pozitif bir atmosferde sonlandırıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER