Ankara Kahramankazan'da 40 bin öğrenci ders başı yaptı

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde 2024 – 2025 Eğitim ve Öğretim Yılı toplamda 12 bin öğrenci ile bin öğretmenin ders başı yapması ile resmen başladı.

Ankara Kahramankazan'da 40 bin öğrenci ders başı yaptı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde de 2024 – 2025 Eğitim ve Öğretim Yılı bugün resmen başladı. Yaklaşık 12 bin öğrenci ile yine yaklaşık bin öğretmen bugün ilk derslerine girdiler. Kahramankazan’da bulunan 40 okulda öğrenciler ilk gün sevinci yaşadılar.

RESMİ TÖREN YAPILDI

Kahramankazan ilçesinde 2024 – 2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın açılışı için resmi tören Kahramankazan Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Bu törene Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Günay ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım da iştirak ettiler.

Ankara Kahramankazan'da 40 bin öğrenci ders başı yaptı

İLK DERS İŞLENEN SINIRLAR ZİYARET EDİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler şiirler okudu, eğitim ve öğretimin önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Ardından "Çanakkale'den Gazze'ye bağımsızlık ruhu ve vatan sevgisi" konulu ilk dersin işlendiği bazı sınıflar ziyaret edildi.

Sınıf ziyaretlerinde Günay öğrencilerle sohbet etti, kendi öğrencilik yıllarında yaşadığı zorlukları anlatarak öğrencilerden kendilerine sunulan imkanların değerini bilmelerini ve çok çalışmalarını istedi.

Ankara Kahramankazan'da 40 bin öğrenci ders başı yaptı - Resim : 2

ÖĞRENCİLERE FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR ANLATILDI

Günay, törende yaptığı konuşmada, İsrail'in zulmü nedeniyle eğitim hakkını kullanamayan Filistinli çocukların üzüntüsü içinde bulunduklarını belirterek, "Biz bundan 100 yıl önce bağımsızlık mücadelesi verirken Filistinli kardeşlerimiz yanımızdaydı. Bugün onlar bağımsızlık mücadelesi verirken bizler de var gücümüzle onların yanında olacağız. İlk dersinizde öğretmenleriniz Filistin ile ilgili ders işleyecekler." dedi.

Kahramankazan ilçesinde yeni eğitim yılı yapılan ilk dersin ardından devam etti. Öğrenciler yaz tatilinin sonrasında oldukça heyecanlı bir şekilde sınıflarını doldurdular. Ayrıca öğrencilere bu yıl işleyecekleri derslere dair kitaplar da verildi. Öğretmenlerin de uzun bir sürenin ardından ders yapma imkanına kavuşmalarından memnun oldukları gözlemlendi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER