Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren hattı çevre illere de fayda sağlayacak!

Türkiye genelinde yapılan ve yapım süreci devam eden yüksek hızlı tren hatları sadece iki şehir arasını değil, söz konusu rotalar arasındaki şehirlere de katkı sağlıyor. Konu ile ilgili son olarak Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı olan Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren hattı çevre illere de fayda sağlayacak!

Ülke genelinde son yıllarda hızlı trenle yolculuklara büyük bir rağbet yaşanıyor. Otobüs yolculuklarından çok daha kısa bir süre içerisinde belirlenen noktaya giden trenler ile bir çok şehir arasındaki etkileşim artıyor.

HIZLI TREN HATLARI BİR ÇOK ŞEHRE FAYDA SAĞLIYOR

İki rota arasında olmasına rağmen ara duraklarında yer alan şehirlere de hem ekonomik anlamda da katkı sağlayan hızlı tren hatları yeni noktalarda da oluşturulmaya devam ediliyor. Son olarak geçtiğimiz yıl Ankara-Sivas hızlı tren hattı vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Güzergah üzerinde yer alan Kırıkkale ve Yozgat şehirleri de hızlı tren hattında yer almaktan dolayı olumlu yönde etkilenmişti.

Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren hattı çevre illere de fayda sağlayacak!

Ankaralılar başta olmak üzere vatandaşların büyük bir merakla tamamlanmasını beklediği bir diğer hızlı tren hattı olan Ankara-İzmir hızlı tren hattı ile ilgili yeni açıklamalar yapılıyor. Söz konusu hattın sağlayacağı fayda ile ilgili son açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı çatısı altında çalışmalarını sürdüren Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nden geldi.

“DİĞER ŞEHİRLER ANKARA'YA ARTIK DAHA YAKIN OLACAK”

Müdürlüğün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada “Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi ile İzmir ve güzergahındaki diğer şehirler Ankara'ya artık daha yakın olacak. 508 km'lik hattı 3 saat 30 dakikaya indirerek, ulaşımı daha hızlı ve verimli hale getiriyoruz. İlerleme oranı %59 olan proje ile daha hızlı, daha yakın, daha güçlü bir bağlantı için çalışıyoruz” denilerek projenin 3. şehirlere de faydası olacağına vurgu yapıldı.

Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren hattı çevre illere de fayda sağlayacak! - Resim : 2

YILDA 13 MİLYON YOLCU HEDEFİ

Önümüzdeki yıllarda hayata geçirilmesi hedeflenen projenin yılda 13,3 milyon yolcu taşıma hedefi bulunuyor. 508 km'lik bir mesafesi olması planlanan projede vatandaşların saate 250 km hızla giden bir trende yolculuk yapacağı aktarılıyor.

SONRAKİ HABER