Ankara, İstanbul, İzmir, Konya! 28 ilde Milli Emlak gram altın fiyatına arsa hazine arazisi satıyor

Milli Emlak arsa satış ilanları ve duyuruları yayımlamaya devam ederken Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 28 ilde gram altın fiyatına hazine arazisi, arsa satışı başladı. Gram altın fiyatına tapu arsası üstelik 5 sene emlak vergisi muafiyeti var.

Ankara, İstanbul, İzmir, Konya! 28 ilde Milli Emlak gram altın fiyatına arsa hazine arazisi satıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan satış duyurusu ile aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de yer aldığı 28 ilde hazine arazisi satışı yapılacağı duyuruldu. Milli Emlak tarafından yayımlanan ihale duyurularında sadece 1 gram altın fiyatına arsa tapusu alma imkanı sunulurken yatırımlık arsa fırsatı arayanların fırsat ayağına geldi.

MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK ARSA, HAZİNE ARAZİSİ EKİM 2024 İHALE İLANLARI!

Mülkiyeti devlete ait olan ancak atıl durumda bulunan ve kullanılmayan hazine arazilerini, arsaları değerlendirmek hem de arsa arzını arttırarak hem arsa hem de konut fiyatlarını düşürmek adına devlet satışa başlamıştı. Bu kapsamda hazine arazileri ve arsalar satışa sunulurken 28 ilde 24 ay taksitle satış yapılacağı ilan edildi.

Ankara, İstanbul, İzmir, Konya! 28 ilde Milli Emlak gram altın fiyatına arsa hazine arazisi satıyor

Siir'te yer alan arsa fiyatı sadece 2 bin 885 TL olarak belirlenirken illere ve arsalara göre fiyatlar değişiyor. Örneğin Bayburt Merkez'de yer alan arsa 11 bin TL'ye satılırken Tokat Erbaa'da yer alan 359 m2 büyüklüğündeki arsa ise 13 bin liradan alıcısını bekliyor.

Ankara, İstanbul, İzmir, Konya! 28 ilde Milli Emlak gram altın fiyatına arsa hazine arazisi satıyor - Resim : 2

MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK HAZİNE ARAZİSİ, ARSA NASIL ALINIR?

Milli Emlak tarafından yayımlanan ihaleler ile satışa sunulan arsalar için MİLLİ EMLAK GOV TR resmi sitesinden yapılan duyuruların takip edilmesi yeterlidir. Peşin ödeme yapan kişilere yüzde 20 indirim yapılırken taksitle ödemelerde ise 24 ay vadeli ödeme imkanı sunulmaktadır. Yine bu arsalar için 5 sene emlak vergisi muafiyeti tanınmakta olup KDV'siz ödeme ve harçsız tapu imkanı gibi çok sayıda avantaj sağlanmaktadır. İlanların tümü ihale yöntemiyle satılmakta olup resmi siteden ihale tarihleri takip edilerek ihaleye başvuru yapılması yeterli olacaktır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER