Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden temel destek açıklaması

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sosyal medya hesabı üzerinden temel destek açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada üreten herkese tüm ürünler için temel destek verileceği ifade edildi.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden temel destek açıklaması

Eski adı ile herkesin yakından bildiği mazot ve gübre desteği, yeni adı ile temel destek olarak verilemeye devam edilecek. Yapılan açıklamanın devamında üretim planlaması çerçevesinde belirlenen 13 ürün ve yem bitkilerinde de planlı üretim desteğinin sağlanacağı ifade edildi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DUYURDU

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Üreten herkese ve tüm ürünlere; eski adıyla "Mazot ve Gübre Desteği" yeni adıyla "Temel Destek" VE-Rİ-LE-CEK!

İlave olarak, üretim planlaması çerçevesinde belirlediğimiz 13 ürün ve yem bitkilerinde ise "Planlı Üretim Desteği" sağlanacak”

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden temel destek açıklaması

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ GÜNCELLENDİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı mazot desteğine ilişkin yaptığı açıklamasında desteğin güncellendiğini söyledi. Verilen mazot ve gübre desteğini ürün bazına indirdiklerini ifade eden Bakan Yumaklı şu açıklamayı yaptı:

“Her ilde ziraat odaları, önder çiftçiler, ticaret odaları, konuyla ilgili tüm paydaşlarla konuşarak o bölgede hangi üretim deseninde üretim yapılmalı bunun çalışması yapıldı. Destekler fazla ve farklı. Çiftçi bile neyin ne olduğunu anlamıyor. Bunların sadeleşmesi gerekir. 165 kalem destek veriyorduk. Bunu 3 ana başlığa indirdik. Temel destekler, planlama, üretim geliştirme desteği”

Öte yandan Bakan Yumaklı, çiftçilere verilecek tüm desteklerin nakdi olarak verileceğini belirtti. Çiftçilerin de alacağı ödemeler konusunda kafa karışıklığı yaşadığını ifade eden Bakan, bu kapsamda bir düzenleme yapıldığını söyledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER