Ankara İl Afet Risk Azaltma Planı çalışmalarında son durumu Vali Vasip Şahin açıkladı!

Ankara Valisi Vasip Şahin bugün bir basın toplantısı düzenleyerek Ankara İl Afet Risk Azaltma Planı hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Ankara İl Afet Risk Azaltma Planı çalışmalarında son durumu Vali Vasip Şahin açıkladı!

Ankara Valiliği’nde bugün Ankara İl Afet Risk Azaltma Planı konulu bir basın toplantısı yapıldı. Bu toplantıya katılan Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara’nın afet riski ve buna karşı alınan önlemlere ilişkin yapılan çalışmalarda son durumu açıkladı. Vali Şahin açıklanan planda bulunan 5 hedef ve 125 eylem için sorumlu ve destekleyici kurumların belirlendiğini belirtti.

Dünyada afetler her geçen yıl daha fazla can yakmaya devam ediyor. Afetlerin risklerinin azaltılmasının çok önemli olduğunu belirten Ankara Valisi Vasip Şahin, yerel düzeyde yapılması gereken çalışmaların olduğunu kaydetti. Ankara’da da bu çalışmaların yapıldığını kaydeden Vali Şahin bu konuda bilgilendirmede bulundu.

ANKARA’DA İL AFET RİSK AZALTMA PLANI ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Buna yönelik tüm illerde, "İl Afet Risk Azaltma Planı"nın (İRAP) hazırlandığını belirten Vasip Şahin, şöyle devam etti:

"Özellikle son yıllarda ülkemizde meydana gelen afetler, deprem, su baskınları, yangınlar gibi ve sonrasında yapılan analizler, afetler meydana gelmeden önce afet risklerini azaltma çalışmalarının can ve mal kayıplarının azaltılmasında hayati öneme sahip olduğunu göstermektedir. Planın hazırlanma amacı tüm kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin kendi görev kapsamları içerisinde risk azaltmaya yönelik çalışmalarının bir araya getirilmesidir. Valiliğimizin bu süreçteki en önemli görevi eylemlerin gerçekleştirilmesinin takip ve izlenmesini yapmak, mümkün olan kapasite geliştirmeye katkı sunmak ve uygulamalarda engelleri kaldırarak aksaklıkların önüne geçmek olacaktır."

Ankara İl Afet Risk Azaltma Planı çalışmalarında son durumu Vali Vasip Şahin açıkladı!

ANKARA BÜYÜK DEPREM ÜRETECEK FAYLARIN ETKİ ALANINDA

Ankara için afet riskleri denildiğinde ilk akla gelen konunun deprem olduğunun altını çizen Şahin, il sınırları içerisinde yıkıcı olabilecek büyüklükte aktif fay olmamasına rağmen bulunduğu konum itibarıyla ülkenin en büyük deprem üretecek faylardan Kuzey Anadolu Fayı (KAF) Kırıkkale-Erbaa Fayı ve Tuz Gölü Faylarının etki alanında kaldığını belirtti.

Şahin, riskleri azaltmak amacıyla kurumsal ve bireysel olarak toplumun tüm aktörlerinin rol ve sorumlulukları olduğuna dikkati çekti.

Şahin, İRAP'ın eylemlerinin izlenerek değerlendirilmesi, planların uygulama süreci ve eylemlerin gerçekleşme düzeylerinin takibinin olası afet etkileri ile mücadelede önem taşıdığını vurguladı.

Şahin, "Ankara İl Afet Risk Azaltma Planı'nda, 5 hedef ve 125 eylemi gerçekleştirmek üzere sorumlu kurum ve destekleyici kurumlar belirlenmiştir. Takip ve izlemesi yapılan eylemlerden 21'i tamamlanmış, 87 eylemle ilgili çalışmalar devam etmekte, 17 eylemle ilgili çalışmalara başlanmış olup bu konuda hızlı bir şekilde yol alınması için gereken tüm özverili çalışmalara devam edilmektedir." diye konuştu.

Ankara İl Afet Risk Azaltma Planı'nda yapılan çalışmalara büyük önem veriliyor. Ankara’da uzun yıllardır çok büyük bir afet yaşanmamış olması buna dair tedbirli olmamayı gerektirmiyor. Bundan dolayı çalışmalar dört koldan yapılırken bir plan dahilinde gerçekleştiriliyor. Ankara Valiliği’nin dönem dönem bu konuda bilgilendirme yapacağı açıklandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER