Ankara Hızlı Tren bilet fiyatlarına zam geldi!

Günlük hayatta insanların sıkça kullandığı ve farklı rotaların eklenmesi ile daha fazla ilgi çeken yüksek hızlı tren ile ilgili vatandaşın hoşuna gitmeyecek bir gelişme yaşandı. Fiyatların yüzde 25 oranında zamlandığı öğrenildi.

Ankara Hızlı Tren bilet fiyatlarına zam geldi!

Ankara'dan Türkiye'nin bir çok şehrine hızlı tren ile gidilebiliyor oluşu vatandaşların bu hizmete büyük ilgi göstermesine neden olmuştu. Konu ile ilgili devlet makamları da gerekli projeleri hazırlayarak hızlı trenin gittiği şehir sayısını artıracaklarını ifade etmişlerdi.

ZAMLAR HIZLI TRENİ DE ETKİLEDİ

Ankara'dan İstanbul, Konya, Eskişehir ve Sivas başta olmak üzere bir çok şehire hızlı ulaşım imkanı sağlayan trenler ile ilgili vatandaşın cebini üzecek bir gelişme yaşandı.

Edinilen bilgiye göre bugünden itibaren hızlı tren seferlerinde yüzde 25 oranında zam yapıldığı bildirildi. Zamların ardından güncel hızlı tren fiyatları şu şekilde oldu;

Ankara - İstanbul: 540 TL (Önceki: 430 TL)

Ankara - Konya: 250 TL (Önceki: 200 TL)

Ankara - Eskişehir: 280 TL (Önceki: 225 TL)

VATANDAŞIN HOŞUNA GİTMEDİ

İş, okul ya da özel durumlarından dolayı sıklıkla hızlı treni kullanan vatandaşların zam kararlarına nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. Normal ulaşımdan çok daha hızlı bir şekilde sağlanmasından dolayı ilgi çeken YHT seferlerinin pahalılaşması vatandaşın bu hizmete ilgisinin azalacağı şeklinde yorumlandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER