Ankara Haymana'da yaşanan sel tarım arazilerine zarar verdi

Yerleşim yerlerinde meydana gelen yoğun yağış insan hayatını zorladığı kadar farklı yönde de olumsuz etkide bulunuyor. Haymana'da meydana gelen yaşanan sağanak yağmur bu durumun en önemli örneklerinden birisi oldu.

Ankara Haymana'da yaşanan sel tarım arazilerine zarar verdi

Ankara son günlerde yeniden yağış iklimine girmişti. Farklı zamanlarda yağan yağmurlar Ankara'nın Haymana ilçesinde önemli bir zarar oluşmasına sebebiyet verdi. Geçtiğimiz günlerde Sinanlı mahallesinde bir anda etkisini gösteren yağmur 200 dönüm araziyi kullanılamaz hale getirdi.

Küresel ısınmanın beraberinde getirdiği mevsim dengesizliği çiftçilere zorluk yaşatmaya devam ediyor. Bekledikleri dönemde istediği yağışı alamayan tarım çalışanları daha sonrasında bir anda normalden çok daha şiddetli yağan yağmur geniş bir arazide etkili oldu.

Ankara Haymana'da yaşanan sel tarım arazilerine zarar verdi

SEL MALZEMELERİ DE ALIP GÖTÜRDÜ

Yağış sonrasında dağlardan gelen su olayın daha da büyük bir zararla sonuçlanmasına neden oldu. Haymana ilçesinde yaşanan bu sel sonrasında su motorları, su boruları ve sulama ekipmanları sel tarafından sürüklendi.

Geride taş ve toprak yığını bırakan sel, arazide tarım işleri yapan vatandaşlara maddi olarak büyük bir fatura çıkardı. Yaşanan durum sonrasında vatandaşların mağduriyetlerini gidermek adına ilgili devlet kurumlarına müracaat etmesi bekleniyor.

Bu ve benzeri olumsuz durumlardan en az süreyle etkilenmek için ilgili kurumların uyarılarını dikkate almak gerekiyor. Ek olarak meteorolojinin günlük olarak yayınladığı hava durumu tahminleri de iş ve sosyal hayatta dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER