Ankara hava sıcaklıklarında büyük dalgalanmalar yaşayacak

Başkent Ankara'da dün ve bugün mevsim normallerinin çok üzerinde hava sıcaklığı olması beklentisi vatandaşları bugünleri değerlendirmeye sevk etti. Bugünden sonrasında ise hava sıcaklıklarında birer gün arayla büyük farklılıkların olması bekleniyor.

Ankara hava sıcaklıklarında büyük dalgalanmalar yaşayacak

Ankara'da mevsim geçişi büyük değişimler ile yaşanmaya devam ediyor. Eylül ayı itibariyle hava sıcaklıklarında düşüşler yaşanmaya başlanırken ay sonuna doğru sıcaklıklar yeniden yükseldi. Bugünün de 31 derece olması yönünde tahmin yapılan Ankara'da ilerleyen günler için dikkat gerektiren tahminler yapıldı.

10 DERECE BİRDEN DÜŞÜŞ

Yapılan tahminlere göre Ankara yeni haftanın ilk gününü bir önceki günden 5 derece daha düşük bir hava sıcaklığı ile karşılayacak. Bugün 31 derece olan sıcaklık 30 Eylül'de ise 26 derece olacak. Ekim ayının ilk gününde ise hava sıcaklığının tam 10 derece birden düşerek 16 derece olması bekleniyor.

Ankara hava sıcaklıklarında büyük dalgalanmalar yaşayacak

Pazartesi ve Salı günü yağışların beklendiği Ankara'da Çarşamba ve Perşembe yeniden güneşli günlerin geleceği ön görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çarşamba günü için 18 derece tahmini yaparken bu rakam bir sonraki gün için ise 23 oldu.

SAĞLIK İÇİN DİKKAT

Sıcaklıkların inip azaldığı bugünlerde Ankara halkının kendine dikkat etmesi önem arz ediyor. Özellikle bu tarz havalar çok sayıda insanı hasta edip yataklara düşürebiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER