Ankara Halkı Esenboğa Havalimanına metro istiyor!

Türkiye'nin başkenti olan Ankara'da havalimanına metro ile ulaşım sağlanamaması büyük bir eksiklik olarak görülüyor. Vatandaşlar bu sorunun ilerleyen dönemlerde daha da büyüyeceğini düşünüyor.

Ankara Halkı Esenboğa Havalimanına metro istiyor!

Gün içinde büyük bir insan sirkülasyonunun yaşandığı Ankara'da ulaşımı daha iyi hale getirme adına çeşitli girişimlerde bulunuluyor. Bu girişimler kimi zaman olumlu kabul edilirken kimi zamanda öncelik konusunda tepkiler ile karşılanıyor.

Konu ile ilgili Ankara halkının şehirdeki metro ağının genişletilmesine dair sık sık taleplerde bulunduğu biliniyor. Başkentliler özellikle hızlı bir ulaşım imkanı sunan Esenboğa Havalimanına giderken sıkıntı yaşadıklarını ifade ediyor.

HABER ANKARA SORDU, VATANDAŞ "ESENBOĞA DEDİ"

Haber Ankara ekibi olarak sosyal medya hesabımız üzerinden şehir halkına Ankara'da acilen hangi bölgeye metro yapılmalı şeklinde bir soru sormuştuk. Sorduğumuz soruda en çok aldığımız cevabın Esenboğa'ya metro yapılması olduğunu gördük.

Ankara Halkı Esenboğa Havalimanına metro istiyor!

Ankara Halkı Esenboğa Havalimanına metro istiyor! - Resim : 2

Şehir halkı bu durum ile ilgili sorunun çözülmemesi halinde ilerleyen yıllarda sorunun daha karışık bir hal alacağı konusunda hem fikir. Özellikle Ankara'nın Türkiye ile İtalya'nın ortaklaşa düzenleyeceği EURO 2032'de maçlara ev sahipliği yapacak şehirlerden birisi oluşu havalimanında bir yoğunluk olması durumunu kaçınılmaz hale getiriyor.

Esenboğa'nın Ankara'nın Çubuk ilçesinde olması ve şehir merkezine uzak oluşu vatandaşları kendi imkanları ya da HAVAŞ adlı otobüsler kullanmaya sevk etti. Yöneticilerden Ankara için ilerleyen yıllarda yeni metro hatlarının hizmete sokulacağı şeklinde söylemler gelirken bunların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ilerleyen süreçte belli olacak.

Haberankara.com özel haberidir. Alıntı yapılamaz, kopyalanamaz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER