Ankara Göksu Park'ta ilk kez balık ölümleri görüldü

2003 senesinde açılan Ankara'nın en büyük parklarından biri olan Göksu Park'ta ilk kez toplu balık ölümleri yaşandığı açıklandı. Parkta yaşanan balık ölümleri vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Ankara Göksu Park'ta ilk kez balık ölümleri görüldü

Ankara'nın en büyük parkları arasında yer alan Göksu Parkı bir süredir çevre kirliliği iddiaları ile gündeme geliyordu. Etimesgut'ta yer alan park aynı zamanda devasa göleti ile dikkat çekerken göletin içinde vatandaşlar tuttukları balığı tekrar gölete bırakmak şartı ile olta balıkçılığı yapabiliyordu. Gölette yaşanan çevre kirliliği nedeniyle balık ölümlerinin başladığı iddia edildi.

ANKARA GÖKSU PARKI ÇEVRE KİRLİLİĞİ İDDİALARI İLE GÜNDEMDE!

446.547 metrekarelik dev bir alanda 2003 senesinde yaklaşık 3 aylık kısa bir çalışma süreci sonunda inşa edilen Göksu Parkı kısa sürede Ankaralıların uğrak noktası haline gelmişti. İçerisinde lunapark, dağ kızağı, mangal alanları, kayık bölümü gibi farklı etkinliklerin yapılmasına da olanak sağlıyordu. Park içerisinde bulunan göl alanı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekerken bu alanda farklı çok sayıda balık bulunuyordu.

Ankara Göksu Park'ta ilk kez balık ölümleri görüldü

Son dönemde gölde yaşanan kirlilik eleştirilere neden olurken vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerde 2003 senesinden bu yana parkta toplu balık ölümlerinin gerçekleştiği görüldü. Vatandaşlar belediyeden parktaki göleti temizlemesini talep ederken balıkların koruma altına alınmasını istediler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER